TA Onderwijs & Wetenschap

Onderwijs is van ons allemaal. En of je nu voor het eerst naar school gaat, een onderzoeker in opleiding bent, of besluit na jaren werkervaring weer een opleiding te volgen, je wil goed onderwijs. D66 is de onderwijspartij.

29 mei 2024

De Utrechtse werkgroep onderwijs organiseert op woensdagavond 29 mei een publieke gespreksavond (D-Cafe) over voortgezet onderwijs in Europees perspectief. De bijeenkomst vindt plaats in het fraaie nieuwe schoolgebouw van Academie Tien in Utrecht Leidsche Rijn. Er worden Europese best practices besproken rond doelen als talenkennis, meertalig onderwijs, internationale uitwisseling, leesonderwijs en de implementatie van de brede waaier (vgl. het Amerikaanse highschool-model).

23 maart 2024

Op 23 maart 2024 is het eindelijk zover: het onderwijssymposium van D66 met dit jaar als thema: futurepr66f! Kom ook!

3 februari 2024

Om er samen voor te kunnen zorgen dat Onderwijs&Wetenschap goed vertegenwoordigd is in dit programma organiseren we een zoomsessie, met kandidaten van de lijst en hopelijk veel van jullie. Deze sessie organiseren we ter voorbereiding op het schrijven van amendementen door onze leden, zodat we jullie kunnen helpen zoveel mogelijk ondersteuningen te krijgen voor je amendement.

27 januari 2024

Kom ook naar deze unieke gelegenheid om samen te komen, ervaringen te delen, en gezamenlijk te reflecteren op waarom we als partij ons niet voldoende hebben geprofileerd op en richting het onderwijs. Dit doen we samen met inspirerende sprekers, onderwijsprofessionals en studenten. Hoe kijken zij aan tegen D66? En hoe kijk jij naar onze partij? Jullie bijdragen en inzichten zijn van onschatbare waarde. Kom ook naar de Kargadoor in Utrecht.