“Ieder kind telt”

Intro

In tijden dat je ’s ochtends wakker wordt en in de krant leest over oorlog, armoede en ander leed in de wereld, maakt D66 Oisterwijk zich zorgen over de jeugdhulp in onze regio.
De financiële nood bij Crossroads, het samenwerkingsverband tussen specialistische zorg organisaties in Hart van Brabant, komt 11,1 miljoen euro te kort. Dit bedrag moeten alle elf gemeenten, waaronder Oisterwijk, bijleggen.

Kinderen de dupe

Dit gaat voor D66 Oisterwijk in de basis niet om geld, maar om de kinderen. Kinderen kiezen niet waar hun wieg staat en hebben, juist nu in deze moeilijke tijden, zorg nodig om zich te kunnen ontwikkelen naar gezonde (jong) volwassenen die volop in het leven staan.
D66 Oisterwijk is blij met het dalend aantal kinderen in de jeugdzorg binnen onze gemeente de afgelopen jaren. We kunnen onze ogen echter niet sluiten voor de risico’s van de toekomst.

Den Haag bezuinigt

Naast de problemen bij Crossroads, kijken wij met kromme tenen naar de plannen van het kabinet om verder te bezuinigen op de jeugdzorg.
In het licht van die plannen, de problemen bij Crossroads en de toekomst van onze kinderen, dient D66 Oisterwijk tijdens de raadsvergadering van oktober een motie in om zichzelf uit te spreken tegen deze ontwikkelingen.
Wat D66 betreft krijgt ieder kind de zorg die hij, zij of hen nodig heeft. Wachtlijsten zijn daarbij een no-go. Dit geluid zullen wij in onze gemeente en de regio duidelijk laten horen!