D66 Noord-Brabant presenteert “Truus Houtepen, de onstuitbare netwerkfeministe”

De onstuitbare netwerkfeministe

Een tijd geleden besloot het regiobestuur van D66 Brabant een onderscheiding voor vrijwilligers te introduceren. En welke naam geef je die speld? Als er iemand is waar je deze naar kunt vernoemen dan is het Truus Houtepen. Na een indrukwekkende hoeveelheid maatschappelijke functies binnen en buiten D66, en een mooie hoeveelheid onderscheidingen verdient ze de eer dat een onderscheiding haar naam draagt.

Het bestuur heeft ook besloten om een boekje te laten schrijven over Truus Houtepen. Een boekje waarin duidelijk wordt waar ze deze eer aan te danken heeft. En waarmee we hopen een nieuwe generatie te inspireren hetzelfde te doen. Rogier Verkroost en Ursie Lambrechts schreven daarom “Truus Houtepen, De onstuitbare netwerkfeministe”.
Wilt u een exemplaar van dit boekje ontvangen? Stuur een email aan [email protected] De prijs is 10 euro exclusief verzendkosten.

Opbrengsten van dit boekje zullen ten goede komen aan het UAF.

UAF, de oudste vluchtelingenorganisatie van Nederland

Het begon in 1948, toen een studentenopstand in Praag hard werd neergeslagen. Vijftig Tsjechische studenten en docenten vluchtten naar Nederland. Op initiatief van de Nederlandse universiteiten kregen zij de kans om hun studie en werk in Nederland voort te zetten. Dat was het begin van het Universitair Asiel Fonds, het UAF.

Dankzij uw bijdrage kunnen wij ons blijven inzetten voor de kennis- en talentontwikkeling van gemiddeld 3.800 gevluchte studenten en professionals per jaar. Voor hen betekent dit een betere kans om een volwaardig nieuw bestaan op te bouwen.