Matthijs van Miltenburg verkozen tot lijsttrekker D66 Noord-Brabant

D66 Noord-Brabant kiest nieuwe lijsttrekker en nieuwe regiovoorzitter

De leden van D66 Noord-Brabant hebben gekozen voor Matthijs van Miltenburg als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023. De leden hebben er vertrouwen in dat Matthijs samen met de andere D66-kandidaten een goed verkiezingsresultaat gaat behalen. Marusjka Lestrade-Brouwer is verkozen tot nieuwe regiovoorzitter van D66 Brabant.

Beeld: privé archief

Matthijs van Miltenburg

Matthijs van Miltenburg heeft een lange historie bij D66. Zo was hij in ’s-Hertogenbosch van 2010 tot 2014 gemeenteraadslid. Hierop volgde een periode als Europarlementariër (2014-2019). Nu wil Van Miltenburg de verbinding aangaan met alle Brabanders en zich inzetten voor een zichtbaar en krachtig D66 in Noord-Brabant. Met de verkiezing van de lijsttrekker is een eerste en belangrijke stap gezet in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023. Het bestuur van D66 Noord-Brabant ziet ernaar uit dat zoveel mogelijk Brabantse leden samen met Matthijs van Miltenburg actief campagne gaan voeren.

Marusjka Lestrade-Brouwer

Marusjka Lestrade-Brouwer is verkozen tot nieuwe regiovoorzitter. Met deze ‘grande-dame’ van D66 Noord-Brabant kiezen de leden voor een ervaren voorzitter die staat voor verbinding. Marusjka wil de verbinding aangaan met alle leden, politici en bestuurders op lokaal en regionaal niveau. “Er moet aandacht zijn voor regionale bijeenkomsten, cursussen en conferenties. Alleen zo blijven alle leden met elkaar in contact en kunnen we nieuwe talenten scouten en opleiden. D66 Noord-Brabant is een fijne vereniging met een plek voor iedereen.” D66 Noord-Brabant bedankt Jan Glastra van Loon voor zijn grote inzet als regiovoorzitter.