Ine Kuijpers

Ine Kuijpers - Beeld: D66 Moerdijk

Sinds 2003 woon ik met veel plezier in de gemeente Moerdijk. Voordat ik bijna zes jaar geleden in Helwijk, Willemstad neerstreek heb ik in Klundert en Noordhoek gewoond. Sinds 2018 ben ik als burgerlid actief voor D66 Moerdijk. Mijn passie ligt bij het Sociaal Domein wat ook terugkomt in mijn werk bij de Sociale Dienst Drechtsteden.

  • 49 jaar
  • Tegelen
  • Willemstad
  • Zij/haar

Wat ik belangrijk vind is dat iedereen in onze samenleving kan meedoen. Dat we de mensen die dat niet zelfstandig kunnen daarbij helpen. Maar ook dat we ze helpen bij hun ontwikkeling om meer zelf te kunnen doen. Ook moeten we zorgen voor een overheid die transparant en bereikbaar is voor iedereen. Beter communiceren in begrijpelijke taal en regelen dat de inwoners weten waar ze terecht kunnen met vragen en problemen. Ik sta voor een gemeente waar het niet uitmaakt wie of wat je bent, iedereen is gelijkwaardig en niemand wordt buitengesloten.

Persoonlijk

De helft van de week (co-ouder) wonen mijn kinderen Sophie en Ciske bij mij en onze twee katers. Ik werk als Consulent Sociaal Domein Inburgering met jongeren die statushouder zijn bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Ik ben gek op Scandinavische series maar hou ook van documentaires. Verder ga ik graag op pad met vrienden, eten, dansen, gezelligheid. Voor de pandemie en een vervelende blessure kon je me vaak vinden in de sportschool. Dat hoop ik snel weer op te pakken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Streven naar een transparante overheid en inclusieve samenleving waarin iedereen veilig en gelukkig kan wonen, werken en leren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid aandacht wil geven?

  • Een overheid die communiceert in begrijpelijke taal
  • Bestrijden (digitale) ongeletterdheid
  • Een inclusieve samenleving en veilige leefomgeving voor iedereen