Ine Kuijpers - Beeld: D66 Moerdijk

Geert Wiers

In 1993 ben ik met vrouw en kinderen in Fijnaart, gemeente Moerdijk, komen wonen. Dit omdat ik een nieuwe baan in Etten-Leur had.
In 2018 ben ik voor D66 gekozen in de gemeenteraad. Dit werk doe ik met heel veel plezier. Onze eerste prioriteit geldt het opkomen voor de mensen die wonen en werken in de gemeente Moerdijk. Zo zetten we, ik en de burgerraadsleden, D66 op de kaart.

  • 65 jaar
  • Emmen
  • Fijnaart

Mijn reden om de politiek in te gaan bestaat voor mij nog steeds en is/blijft dus een hele belangrijke drijfveer. Het debat tussen grote groepen mensen is wordt zwart-wit gevoerd. Dit leidt dan weer tot een gebrek aan vertrouwen in het bestuur binnen Nederland en binnen onze gemeente.
Ik blijf  zoeken naar het gesprek met de inwoners van Moerdijk en wil dat ook de gemeente als geheel, College, Raad en ambtenaren dat gesprek actief zoeken. Alleen door het gesprek en uitleg waarom iets niet kan, kan het vertrouwen hersteld worden.
Praktisch liggen mijn aandachtspunten ook met name op goed bestuur. Hierbij moeten de keuzes die we maken ook een toekomst geven aan onze (klein-)kinderen. Voor de keuzes van nu is mijn uitgangspunt  “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen”. Ik weet dat dit de verkiezingsleus is. Maar een betere weergave van mijn uitgangspunten kan ik niet bedenken.

Geboren in Nieuw Amsterdam (gem. Emmen) als zoon van ondernemende ouders, ben ik na mijn studie Biochemie in Groningen gaan werken in Lelystad. Die eerste baan was bij Centraal Diergeneeskundig Instituut, onderdeel van het ministerie van Landbouw. In 1993 zijn we, weer voor werk, naar West Brabant gekomen en we zijn niet meer weg gegaan. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar mijn eigen bedrijf waarbij ik als ZZPer ondersteuning biedt aan voornamelijk farmaceutische bedrijven.
Samen met mijn vrouw Alja woon ik in Fijnaart, waar onze kinderen ook zijn opgegroeid. Ondertussen zijn wij de trotse opa en oma van 3 prachtige kleindochters.