Tim Ravesteijn

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

“Geloof in eigen kracht van mensen”. Dé kernwaarde van D66 die ik iedere dag met trots uitdraag

  • 36 jaar
  • Lisse
  • Lisse

Iedereen verdient een eerlijke kans om zich te ontwikkelen. Ik heb deze kans ook gekregen ondanks mijn visuele beperking. Door mijn oculair albinisme waardoor ik ongeveer 15% zie waren deze kansen niet vanzelfsprekend. Door op de eerste plaats mijn ouders, maar ook zeker begeleiding van professionals heb ik mij kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben. Positief, uitgaan van eigen kracht en altijd de mogelijkheden zien in plaats van de onmogelijkheden.

Ik gun iedereen dezelfde kansen die ik heb gekregen in mijn jeugd en nog steeds krijg. De lokale politiek is daarom de plek om hier voor te zorgen. Om dit voor deze raadsperiode te mogen doen als lijsttrekker zie ik dan ook als een hele grote eer.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het vierkant! Gezellig met vrienden of familie een drankje doen op het gezelligste horecaplein van de Bollenstreek. Het is voor veel Lissers de plek waar we elkaar ontmoeten onder het genot van wat lekkers. Ook tijdens feestdagen is het vierkant the place to be.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Meer woningen zodat doorstroom weer mogelijk is en starters een thuis kunnen krijgen in het dorp waar ze geboren zijn

Van Lisse een nog betere woongemeente maken. Steeds meer mensen werken in de stad en hiervoor zijn goede (OV) verbindingen nodig.

We laten iedereen op zijn eigen manier het leven invullen. Ook op de zondagochtend en avond. Als je op deze momenten je boodschappen wil doen, moet je de vrijheid hebben om dit te kunnen doen. Ook na de coronacrisis

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Lisse bereikbaar houden
  • Starters in Lisse houden, door het bouwen van woningen
  • Ruimere openingstijden supermarkten nu officieel vastleggen

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de partij die vooruit wil. We gaan uit van eigen kracht, maar helpen wanneer dat even niet kan. Sociaal liberalisme is waar ik mij thuis voel.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

“De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman

In dit boek komt Rutger met een hele andere kijk op de mensheid, Waar ons altijd is voorgehouden dat de mens van zichzelf slecht is en enkel denkt in eigenbelang komt Rutger met een verhaal dat het tegenovergestelde beweert. Ik vind het vernieuwend, positief en hoopgevend. Na het lezen van het boek kijk je toch een tikje anders naar ons als mens.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Dit is echt alweer een tijdje terug, maar dit was in februari 2020. Van een lockdown was nog geen sprake en ben toen samen met vrienden naar een concert geweest van mijn favoriete band “Dream Theater” geweest. Het is een band uit Amerika die (voor de meeste mensen) vrij heftige muziek maakt. Zelf ben ik ook muzikant en de altijd verassende en complexe nummers van de band hebben mij altijd gepakt. Om dit live te zien is altijd een feestje.