Jacqueline van Dooren

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Hi! Ik ben Jacqueline van Dooren, op 1 maart word ik 34. Ik ga graag nog een 3e termijn door in de gemeenteraad en hoop daarbij op jouw stem te kunnen rekenen. Dan kan ik verder werken aan de energietransitie, het beperken van klimaatverandering, verbeteren van de bereikbaarheid en goede ruimtelijke ordening. 

  • 36 jaar
  • Leiden
  • Lisse
  • Zij/haar

Ik heb altijd in Lisse gewoond, afgezien van wat avonturen in de grote stad (Utrecht) en het buitenland (India en de Golfstaten). Lisse is een prachtig dorp, zo rustig en groen en toch dicht bij de stad. Het is mijn thuis. 
 
Maar ik zie ook de uitdagingen. De druk op de ruimte wordt steeds groter. Ik ben zelf al lang woningzoekende en weet dus hoe moeilijk en duur het in Lisse is. Als dorp onder zeeniveau is het voor ons én de komende generaties cruciaal om de klimaatverandering te beperken. Daarom zet ik me hier graag weer 4 jaar voor in.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Rooversbroekpolder, waar mijn scoutinggroep en moestuin zich bevinden. Het is er heerlijk groen en rustig en biedt voor mij de ultieme ontspanning. Op mijn vijfde werd ik lid van scouting en ik ben er nooit meer weg gegaan. Heerlijk om buiten te zijn, zelfstandig en zelfredzaam te worden, samen met een groepje mensen met diverse achtergronden. Sinds de uitbraak van corona tuinier ik graag. Handen in de modder, even niks anders aan je hoofd, en genieten van het moois en lekkers dat je zelf kunt laten groeien. 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Onafhankelijk worden in onze energievoorziening. Misschien niet als Lisse, maar zeker als regio. Voortaan bepalen we zelf waar onze energie vandaan komt en wordt deze duurzaam opgewekt.

We kunnen onze toeristische kracht benutten om de energietransitie mooi vorm te geven. Wat te denken van tulp-windmolens?

We kunnen het toerisme verduurzamen. Hopelijk zijn er ooit geen lange files meer in de bollentijd, maar goede verbindingen voor toeristen én inwoners, die bovendien schoner zijn.

We blijven een prachtig, rustig, groen dorp midden in de randstad.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • We gaan snel overstappen op duurzame energie. Samen.
  • Lissers en hun kinderen kunnen in ons dorp blijven wonen, in het groen
  • Lisse wordt beter bereikbaar

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij: kansen voor iedereen. Een eerdere slogan die mij nog steeds aanspreekt. Er zijn kansen voor iedereen binnen de partij: ik kreeg als jonge vrouw de kans om me te ontwikkelen tot raadslid. En er zijn kansen voor iedereen buiten de partij: we staan voor een maatschappij waarin iedereen meedoet en dezelfde kansen moet krijgen, ongeacht je achtergrond.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

‘De Verborgen Impact’ van Babette Porcelijn. Het laat zien waar de meeste impact op het klimaat zit. Verrassend genoeg is dat niet vervoer, je huis, of vlees eten. Ook staan er veel tips in over hoe je je impact op de aarde kunt beperken.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Bands & Friends in Fascinus Sassenheim. De naam zegt het al: goede bands, en goede friends. Lekker even rocken en bandjes kijken met vrienden. Het werd voor de 10e keer georganiseerd en ik was er bijna elk jaar bij.