D66 organiseert open avond!

Op vrijdagavond 1 september stelt D66 Lansingerland zich voor aan de bewoners van Lansingerland. Op het gemeentehuis van Lansingerland wil D66 op laagdrempelige manier laten zien dat lokale politiek voor iedereen interessant is.

Er gebeurt veel!

Lokale politiek is niet altijd even zichtbaar – en dat vindt D66 jammer. Er gebeurt namelijk veel interessants – van het realiseren van flexwoningen voor Oekraïners en lokale spoedzoekers, tot het stimuleren van zonnepanelen. “De lokale overheid heeft tegenwoordig veel meer impact voor veel inwoners dan de nationale overheid. Dat maakt het extra belangrijk – maar ook boeiend – om te volgen of zelf mee te doen”, aldus D66 raadslid Brecht Weerheijm.

Toch afstand

Mark van den Bos, onlangs actief geworden lid van D66 Lansingerland: “Ondanks dat ik altijd interesse had in politiek, merkte ik toch dat ik een afstand voelde tussen mijzelf, als inwoner, en het gemeentebestuur. Nadat ik kennis leerde maken met de fractie van D66 kwam ik er achter dat dat gevoel niet terecht is, want de gemeenteraadsleden zijn natuurlijk gewoon inwoners net als jij en ik .” Dit bracht D66 Lansingerland op het idee om een open avond te organiseren, voor zowel leden als niet-leden.

Geen voorbereiding nodig!

“Graag houden we deze avond zo laagdrempelig mogelijk, bezoekers hoeven zich echt niet voor te bereiden of te verdiepen in de lokale politiek. We willen vooral laten zien wie we zijn, waar we voor staan en doen”, vervolgt Brecht Weerheijm. Op de open avond zullen fractievoorzitter Ineke den Heijer, afdelingsvoorzitter Bernard Steunenberg en wethouder Michiel Muis aanwezig zijn, alsmede een aantal raadsleden en andere actieve leden.

Interesse?

De open avond op 1 september begint om 20:00 op het gemeentehuis van Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek, inloop is vanaf 19:45. De avond duurt tot ongeveer 21.00, maar langer als het gezellig is! Heb je interesse, meld je dan aan, voor 28 augustus, bij Brecht Weerheijm; [email protected]. Ben je je vergeten aan te melden? Kom gerust alsnog langs! We hopen u te zien op de 1ste!