D66 kiest lijst voor verkiezingen!

De kandidatenlijst van D66 Lansingerland voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 is bekend. Fractievoorzitter van D66 Lansingerland Ineke den Heijer, die in het voorjaar reeds verkozen is tot lijsttrekker presenteert vol trots het team: “Met deze lijst kan D66 in Lansingerland echt het verschil maken. Wij willen verder bouwen aan een sterke en gezonde gemeente.”

Stevige basis

Beeld: D66 Lansingerland

De totale lijst van D66 kent 23 kandidaten. D66 Lansingerland heeft de ambitie om in 2022 weer in het college te komen. Den Heijer: “We hebben een behoorlijke toename in het aantal leden gehad het afgelopen jaar. We hebben inmiddels een stevige basis in Lansingerland en daarom staat er nu een krachtig team.

100%!

Met deze lijst laat D66 zien klaar te zijn voor de verkiezingen. “Wat u van D66 Lansingerland mag verwachten?” Het belangrijkste om te weten is dat wij als inwoners van deze mooie gemeente houden. Dat is de reden dat iedereen zich 100% inzet. Daarnaast brengen wij inhoudelijk kennis mee én doorzettingsvermogen. In ons verkiezingsprogramma leggen we de nadruk op wonen, gezondheid, de inwoner centraal, duurzaamheid en natuurlijk vinden wij het ook van groot belang dat we in deze gemeente samen uit deze corona-crisis komen.

De Top-10!

De eerste 10 kandidaten stellen zich voor. Op plek 1 staat Ineke den Heijer, ook al langere tijd actief binnen de gemeenteraad op domein van ruimte en bestuur. Ineke combineert raadswerk met de functie van manager op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarnaast is ze spinninginstructeur. Op plek 2 staat Michiel Muis. Hij is vanaf de start van D66 in Lansingerland actief als raadslid en dus het meest ervaren. Michiel combineert raadslid met zijn werk als teammanager onderwijs voor de gemeente Rotterdam. Op de derde plek staat Brecht Weerheijm; onze jongste op de lijst. Brecht is al duoraadslid voor de commissie Bestuur en net afgestudeerd in de bestuurskunde en filosofie. Hij is nu docent Bestuurskunde aan de Leidse Universiteit. Op nummer 4 staat Eva Heijblom, ook zij is nu duoraadslid voor de commissie Samenleving. Ze werkt in Den Haag en is topambtenaar op het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselveiligheid. Op de 5de plek staat Ronald van der Stad. Ook hij is duoraadslid en werkt daarnaast als ICT-consultant. Op plek 6 staat Erik Jonker thans raadslid. Hij is werkzaam als onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer. Op plek 7 staat Sander Smolders. Sander is nieuw op deze lijst en is adviseur bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Op plek 8 staat Naomi Coenraad. Ook zij is nieuw op de lijst. Ze is werkzaam als projectleider bij het Longfonds. Op plek 9 staat Arjen van Berkel. Hij is nu 2 jaar betrokken bij D66 Lansingerland. Hij was al langer actief bij D66 Landelijk. Hij is werkzaam als adviseur bij een adviesbureau op gebied van bestuur en overheid. Op plek 9 staat Sander Vermeulen. Ook hij is langer actief bij de partij, met name waar het gaat om campagne-activiteiten. In zijn werk is hij ICT-consultant.