Mandy Elfferich

Mandy Elfferich - Wethouder en Lijsttrekker Beeld: Cees Hartman

  • 43 jaar
  • Amsterdam
  • Landsmeer
  • Zij/haar

Ik ben getogen in Landsmeer en woon hier al jaren met veel plezier, inmiddels met mijn twee kinderen. Na mijn rechtenstudie heb ik ruim 12 jaar gewerkt als advocaat en curator in faillissementen. Van 2014-2018 ben ik daarnaast namens D66 raadslid geweest en van 2018 – 2022 wethouder.

Beide functies zijn – hoewel bijzonder eervol- geen persoonlijk doel op zich maar een middel om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de gemeente. Ik zet me dan ook graag nog een periode in.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Landsmeerderveld strijdt om de eerste plaats met het Twiske. Ik kom op beide plekken echt tot rust. Het zijn perfecte gebieden voor een rondje hardlopen of fietsen en ik mag er ook graag wandelen. Ook altijd leuk om dan onderweg andere Landsmeerders tegen te komen. Het Landsmeerderveld is daarnaast de verbinding naar de grote stad of juist naar de Waterlandse gemeenten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Koesteren, behouden en opwaarderen van de groene omgeving. Het zorgt niet alleen voor een fijne leefomgeving, ook biedt het volop gelegenheid voor in- en ontspanning: voor jong & ouder. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Heldere en tijdige communicatie nog meer op de agenda zetten. Dat geldt voor het reageren op vragen en klachten, maar duidelijke berichtgeving vooraf kan ook misverstanden en ergernis voorkomen. 
  • Een veiliger Lint, van Landsmeer t/m Purmerland, waarin de automobilist rekening houdt met de fietsers, wandelaars en omwonenden.
  • Meer investeren in groen en bomen: onmisbaar als het gaat om een fijne & schone leefomgeving en het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.