Geertje Boerma

Geertje Boerma - Kandidaat kieslijst Beeld: Cees Hartman

  • 45 jaar
  • Amsterdam
  • Landsmeer
  • Zij/haar

D66 krijgt dingen voor elkaar. Wij pakken problemen aan, zoals we deze raadsperiode hebben gedaan. Door meer festivals en overnachtingen in het Twiske te voorkomen. Door te zorgen voor het sociaal vangnet als mensen het niet meer redden. Door met succes te strijden voor het behoud van natuur en groen. En door te investeren in goed en toegankelijk onderwijs voor alle leeftijden. D66 sluit ook niet de ogen voor dingen die minder goed gaan, zoals sociale woningbouw.  

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Dat is zonder twijfel de Twiskemolen. Je kunt er niet omheen als je Het Twiske bezoekt. Ik vind de prachtige monumentale Twiskemolen een icoon in het landschap. Helaas rukte in 2016 een windhoos de kap van de TwiskeMolen. Dat was toch wel een gemis toen. Ook voor mijn zoontje, die toen 1,5 jaar was: molen stuk mama! Gelukkig werd de kap na anderhalf jaar hersteld. Dagelijks ren ik langs de molen. Heerlijk!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Landsmeer is een groene, waterrijke en landelijke gemeente. Denk aan het Ilperveld als beschermd natuurgebied en het Twiske als recreatiegebied. Ons landelijk karakter, zo dicht bij de stedelijke kernen Purmerend, Amsterdam en Zaanstad, is terecht een zeer gekoesterd bezit waar inwoners van Landsmeer veel waarde aan hechten. Onze kans is om dit alles te behouden.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Ik wil niet zozeer alles veranderen, maar kijk wel kritisch naar onze hoofdonderwerpen. D66 kiest voor een groene toekomst voor iedereen; ‘Samen bouwen aan een groen en duurzaam Landsmeer’. Dit betekent dat we er samen voor willen zorgen dat Landsmeer prettig blijft om te wonen en te werken. En goed bereikbaar, leefbaar en groen is. Ik zou deze onderwerpen dan ook op de kaart blijven zetten