Ja/ja sticker reclamedrukwerk

Verandering beleid

We moeten zuinig zijn op onze grondstoffen. Er is op dit moment een tekort aan papier, dus ook daar ligt een taak voor ons, waar we kunnen om bewust om te gaan met papier. Reclamedrukwerk verdwijnt nu nog vaak met plastic verpakking en al in de restafval-container. Zonde.
D66 Hulst wil dit gaan veranderen. Alleen de adressen die een ja/ja-sticker op hun brievenbus plakken krijgen voortaan nog reclamefolder. Veel effectiever en goedkoper voor de ondernemers. We besparen papier, restafval, plastic, zwerfafval, etc. Een goede zaak.
Inmiddels is er in Nederland veel ervaring mee opgedaan en heeft deze verandering van beleid zich bewezen. In Amsterdam is zelfs 84% van de inwoners blij met de aanpassing.

Lees hier onze motie.

Update 16 december 2022

Helaas kwam er geen steun vanuit de coalitie. Alleen PvdA, HulstPlus en D66 waren voorstanders van dit plan om geld en papier te besparen. In Terneuzen gaat men gelukkig wel aan de gang, dus hopelijk kunnen we in een later stadium alsnog aanhaken.

ZRD geeft aan dat dit makkelijk te behalen winst is, dus we blijven voor omzetting van het beleid van de nee/nee sticker naar de ja/ja sticker.