Samen zorgen voor een gezond en duurzaam lokaal voedselsysteem

Het tweede D-café van dit jaar zit erop.
Dit keer over het thema Voedsel verbindt. Met goede gesprekken over de vraag hoe we samen in Haarlemmermeer aan een gezond en duurzaam lokaal voedselsysteem kunnen bouwen.

We kijken terug op een inspirerende avond in het dorpshuis De oude Waterwolf in Vijfhuizen met mooie bijdragen van Smaak By Bryan , De Wickevoorter Stadsboeren, en akkerbouwer Lars Kraak.

Over transparantie in de voedselketen, over kringlopen en over de kansen voor een gezond en duurzaam lokaal voedselsysteem.

-Jonge ondernemer Bryan Wiersma uit Hoofddorp wil ons als groenteboer verleiden gezond en eerlijk voedsel te eten. Onder andere door samen te werken met de plaatselijke sportschool. Welke mogelijkheden zijn er nog meer om ons tot gezond eten te verleiden?

– Ada Verzijden van de Wickevoorter Stadsboeren, wil met haar biologisch dynamische boerderij in Cruquius niet alleen gezond eten verbouwen, maar ook graag een community er omheen opbouwen.

– Akkerbouwer Lars Kraak uit Hoofddorp is op zoek is naar kortere lijntjes voor het vermarkten van zijn gewassen, zodat hij met de opbrengst weer meer aan verduurzaming kan doen. Daarnaast neemt hij samen met een aantal collega’s scholieren van het Kay Munk college mee in hoe voedsel gemaakt wordt en op je bord belandt in de Plesmanhoek.

Het belang van samenwerking tussen de gemeente en de provincie werd nog eens onderstreept door fractievoorzitter Gerdien Knikker en Gedeputeerde Ilse Zaal. En dit alles onder de deskundige begeleiding van Marieke Haaker.

De rode draad? Veel mooie initiatieven en een grote behoefte om samen te werken op het gebied van voorlichting, het delen van kennis en het opbouwen van netwerken.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.


Het gesprek biedt een mooie opmaat naar De Proeverij op 12 mei a.s., georganiseerd door HeelHaarlemmermeer. Vooruitlopend op de lancering van het impactprogramma Voedseltransitie komen spelers uit de Haarlemmermeerse voedselketen bij elkaar om te proeven van de mogelijkheden tot samenwerken. Ook wordt er ter plekke gekookt.