Carin Smand

Beeld: Barbara Kroon

Carin Smand (1961) woont ruimt 20 jaar samen met haar gezin in Badhoevedorp. Zeggenschap, inspraak en betrokkenheid is wat haar drijft.

Carin is sinds 2022 raadslid en woordvoeder Mobiliteit, Financiën, Werk en Inkomen, Ruimtelijke Ontwikkeling.

  • 62 jaar
  • Amsterdam
  • Badhoevedorp

Ik ben Carin Smand en woon ruim 20 jaar samen met mijn gezin in Badhoevedorp, één van de 31 dorpskernen in Haarlemmermeer.
 
Zeggenschap, inspraak en betrokkenheid is wat mij drijft. Daar wil ik graag samen met de inwoners en de ondernemers van Haarlemmermeer mee aan de slag. Het  Haarlemmermeer-van-de-Toekomst samen inrichten en laten bruisen met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. En die uitdagingen zijn talrijk zoals voldoende woningen in een eerlijke woningmarkt, verduurzaming van de landbouw, de energietransitie en een aantrekkelijke gemeente zijn en blijven voor inwoners en ondernemers.
 
Minder regels, meer ruimte voor creatieve oplossingen, eigen inititatieven en gelijke kansen zijn daarbij ingrediënten voor succes. Zo bouwen we aan een gezonde gemeente met ruimte en mogelijkheden om in vrijheid te leven en te ondernemen. Daar wil ik mij graag voor inzetten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de gemeente gewoon goede service verleent aan alle inwoners en ondernemers en dat het huishoudboekje op orde is. 
 
Ik kom dan ook graag met u in gesprek, luister naar wat u bezighoudt en de ideeën die er bij u leven, zodat ik uw stem door kan laten klinken in de gemeenteraad.

Wat is je lievelingsplek in Haarlemmermeer?

Ik hou van de dynamiek op Schiphol en fiets er graag naartoe om de internationale sfeer te proeven.                            

Welke kansen zie jij voor Haarlemmermeer?

Een voortrekkersrol spelen in de energietransitie en daar mogelijkheden voor bieden zodat iedereen mee kan doen.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het tempo van de besluitvorming mag wat mij betreft omhoog. Dat geldt ook voor het uitvoeren van afspraken die zijn gemaakt.

Wat betekent D66 voor jou?

Keuzevrijheid en gelijkwaardigheid zijn twee belangrijk pijlers binnen D66. Het is een liberale partij met een heel duidelijk sociaal gezicht die uitgaat van de kracht van mensen. Lukt het even niet dan helpen we je. Dat sluit aan bij hoe ik in het leven sta.

Wat is jouw favoriete boek?

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Vertrouwen en contact spelen een hoofdrol in hoopvolle maatschappelijke verschuivingen, bijvoorbeeld de emancipatie van homo’s en lesbiennes. We zouden ons hier meer door moeten laten leiden.                  

Wat is je laatst bezochte culturele evenement? Waarom ga je daar graag heen?

De voorstelling Extase van Lisa Loeb in het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Het gaat over de moed om je angsten te overwinnen. Angst is een slechte raadgever.