Floor Buigel


In mijn eerste jaar van studie begon ik al vroeg in het bestuur van G.S.A.V. Vitalis, de studenten atletiek vereniging. Hier maakte ik voor het eerst kennis met het besturen van een vereniging. Het was een leerzaam jaar en het proefde naar meer. Daarna werd ik o.a. vice-voorzitter van de Faculteitsraad van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, voorzitter van Lijst Calimero en penningmeester van de Groninger Studentenbond. Deze posities binnen de (studenten) politiek waren precies wat ik interessant vond. Een adviserende en soms beslissende rol, waar je soms echt een verschil kunt maken voor mede studenten in Groningen. Dit is ook de kern in mijn laatste rol, als assessor van het Faculteitsbestuur van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hier los ik soms geschillen op tussen studieverenigingen, schrijf ik beleid voor de gehele faculteit of neem ik plaats in diverse werkgroepen en sollicitatiecommissies.

Met mijn enthousiasme en ervaring denk ik een goede aanwinst te zijn voor het stadsbestuur. Ik ben een betrouwbaar persoon, gedreven en professioneel maar ik maak ook graag deel uit van een gezellige groep. Mijn ervaring in verschillende rollen (voorzitter, penningmeester, extern) kan ik goed gebruiken als algemeen bestuurslid. Ik zou graag als algemeen bestuurslid mij gaan richten op jongeren en studenten. Ik vind dat zij meer betrokken moeten worden bij de politiek. Daar ligt dan meteen ook de grote uitdaging, maar het activeren van studenten is mij een bekende opgave. Tevens lijkt het mij leuk om ook andere bestuursleden te ondersteunen waar nodig. Een mooie activiteit, ALV of symposium neerzetten is iets waar ik veel voldoening uit haal.

Ondanks dat ik kort geleden ben afgestudeerd, zal ik de komende jaren in Groningen blijven wonen. Mijn deelname aan het bestuur voelt voor mij als een goede aanvulling op de nieuwe periode die ik inga als starter op de arbeidsmarkt waar ik veel zin in heb.