Andrea Poelstra-Bos

Beeld: Andrea Poelstra

Introductie

  • 45 jaar
  • Niekerk-Oldekerk (Groningen)
  • Groningen
  • Zij/haar

Groningen is voor mij thuis, een bruisende gemeente, maar ook een veilige haven met genoeg mogelijkheden om vrij te zijn en jezelf te ontplooien. Ik zou graag willen dat dat voor elke inwoner van onze mooie gemeente geldt. Dat alle inwoners vrij mogen zijn om te leven zoals zij dat willen, maar dat we als gemeente inspringen, daar waar dat nodig is, om iedereen dezelfde kansen te geven. Hier in de gemeente Groningen is alles wat een mens nodig heeft, goed onderwijs, cultuur, natuur én nuchtere, maar bovenal leuke mensen die samen heel veel kunnen bereiken. Ik wil werken aan een leefbare stad, die iedere inwoner het goede van dit alles binnen handbereik brengt!

Als tiener probeerde ik mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Tot schrik van mijn ouders werd ik lid van organisaties die zich bezig hielden met het milieu en zodra ik 18 werd meldde ik me aan als orgaandonor. Na mijn middelbare school vertrok ik naar Honduras voor een high school jaar en deed ik vrijwilligerswerk in een kinderopvang. De armoede die ik daar dagelijks zag heeft me doen beseffen hoe goed we het in Nederland hebben, maar ook hoe complex armoedevraagstukken zijn. Het zette me weer met beide benen op de grond, maar maakte me ook strijdbaar. Ik ga graag hier in de gemeente het avontuur aan om te werken aan het verbeteren van de leefbaarheid voor iedereen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Noordermolen aan de Noorddijk en het omringende natuurgebied Kardinge. Hier loop ik hard om mijn hoofd leeg te maken. Kardinge is een fantastisch gebied waar natuur, sport en recreatie samenkomen. Er is heel veel te doen, je kunt er verschillende sporten beoefenen en de komende jaren komen er prachtige faciliteiten bij. Het fijne is dat als je nét wat verder het gebied in gaat, voorbij de molen, er ook rust en stilte te vinden is.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Groningen heeft door haar unieke combinatie van nuchterheid en progressieve ideeën de perfecte basis om de verschillende maatschappelijke veranderingen die ons te wachten staan met een realistisch vizier tegemoet te treden. Door de grote kennis en kunde die we hebben in sterk onderwijs in MBO, HBO en universiteit kunnen we met innovaties en een pragmatische instelling de juiste keuzes maken, met én voor de bewoners.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Het is moeilijk om te kiezen! Ik ben gek op boeken zoals ‘Cloud Atlas’ van David Mitchell waarin verschillende verhalen en tijden door elkaar lopen en met elkaar in verbinding blijken te staan. Maar ook ‘Het huis met de geesten’ van Isabel Allende is prachtig. Daarin komt de kracht van vrouwen en familiebanden sterk naar voren in de warme mysterieuze sfeer van Latijns- Amerika.