Krista Heins nieuwe fractievolger D66 Gelderland

Rhedense Krista Heins wordt in mei benoemd tot fractievolger in de Provinciale Staten voor D66 Gelderland. Heins is in de politiek niet onbekend. Zij is bijna drie termijnen raadslid geweest voor D66 in de gemeente Rheden en was daarvoor voorzitter van de afdeling Rheden-Rozendaal.

In het dagelijks leven is zij eigenaar van Kikidio Velp en voorzitter van stichting Webb. Kikidio en stichting Webb bieden expertise op het gebied van hoogbegaafdheid aan kinderen, jongeren en ouders. Heins is van oorsprong zowel leerkracht basisonderwijs als onderwijskundige en heeft zich verder gespecialiseerd in begaafdheid.
 
“Wat ik mooi vind aan de provinciale politiek is dat je als inwoner je steentje bij kunt dragen aan jouw eigen leefomgeving. Het is mooi dat te kunnen doen vanuit het sociaalliberale perspectief van D66, gericht op kansengelijkheid, vrijheid en een rechtvaardige samenleving,” aldus Heins.  
 
Stan Hellegers (Fractievoorzitter) wenst Heins een warm welkom. “Ik heb er alle vertrouwen in dat zij een goede bijdrage gaat leveren aan de huidige fractie. De extra kennis die zij meebrengt en een frisse blik is een mooie aanvulling.”