Oud-lijsttrekker D66 Fryslân Van de Ree overleden

Oud-Statenlid en lijsttrekker voor D66 Fryslân Marieke van de Ree is op 9 augustus op 62-jarige leeftijd komen te overlijden. Van de Ree was lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2011 en actief als fractievoorzitter tussen 2011 en 2014.

Vanwege gezondheidsredenen nam Marieke van de Ree in 2014 noodgedwongen afscheid van het door haar geliefde Statenwerk en Fryslân met een verhuizing naar Helmond. In haar laatste jaren zette Van de Ree zich in voor een rechtvaardige behandeling van haar en haar medemens.

Ondanks de omstandigheden hield zij hoop en bleef zij geloven in een inclusieve samenleving, waar zij zich jaren eerder ook in de Friese Staten hard voor had gemaakt. “Het is aan ons om Marieke haar goede werk voort te zetten”, aldus huidig lijsttrekker Danny van der Weijde. Het regiobestuur en de fractie van D66 Fryslân wensen de familie en naasten veel sterkte toe in deze verdrietige periode.

Van de Ree wordt op 15 augustus gecremeerd te Amsterdam. Correspondentie kan worden verstuurd naar [email protected] of De Streekweg 6, 9956 PS Den Andel.