In Memoriam:
Karel Eggen

Beeld: Karel Eggen

Met groot verdriet delen wij mede dat tijdens de nacht van 12 op 13 augustus, geliefd gemeenteraadslid, commissielid en fractieondersteuner Karel Eggen op 69-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Na enkele jaren in de gemeenteraad van Borger en Borger-Odoorn was Karel twaalf jaar lang gemeenteraadslid namens D66 in Emmen. Hij heeft zich tijdens die periode altijd met enthousiasme ingezet voor een gemeente waarin iedereen in vrijheid zichzelf mag zijn en waarin iedereen dezelfde kansen krijgt. Daarbij stond voor Karel het onderwijs altijd stipt op één. Zo heeft Karel aan de basis gestaan van de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in Emmen en ging er geen vergadering voorbij zonder een passievol pleidooi voor vakleerkrachten.

In 2022 is Karel terug verhuisd naar Borger. Ook daar is hij actief gebleven voor de partij, waarbij hij zich als commissielid en fractieondersteuner van D66 wederom middenin de maatschappij nestelde. Karel was overal om te zien en te horen wat er speelde in de samenleving, en met een compliment en zijn positieve insteek, was hij een graag geziene collega.

Wij zullen Karel enorm missen. Wij wensen Hilleen, zijn kinderen en kleinkinderen, familie en vele vrienden veel sterkte toe met dit zware verlies.

Carmen Hoogeveen, oud-fractievoorzitter D66 Emmen

John Goeree, fractievoorzitter D66 Borger-Odoorn
Joey Koops, fractievoorzitter D66 Emmen
Anry Kleine Deters, fractievoorzitter D66 Drenthe

Albert Trip, interim-voorzitter D66 Zuidoost-Drenthe
Bob Bergsma, voorzitter D66 Drenthe

De besturen en (steun)fracties van D66 Borger-Odoorn, Emmen en Drenthe