Jeroen Koppelaar

Jeroen Koppelaar - Beeld: Marcel J. de Jong

Politiek actief zijn brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Ik wil graag die verantwoordelijkheid nemen om mensen bij elkaar te brengen op een democratische manier.

Samen maken we Drenthe een stukje beter en mooier. Dat is mijn uitgangspunt.

  • 25 jaar
  • Achtkarspelen
  • Assen
  • Hij/hem

Ik zet mij onder meer in voor betere voorzieningen voor Mbo’ers. Dit betekent voor mij dat het OV beter bereikbaar moet worden. Ook voor het platteland.

Ook moet het Jongeren Adviesraad Drenthe meer ruimte krijgen zodat zij het Drents Parlement het beste kunnen adviseren.

Dit allemaal zodat Mbo’ers en jongeren op de beste manier klaargestoomd worden om aan de slag te gaan want Nederland heeft ze zo hard nodig.

Bij de Jonge Democraten organiseerden we ook activiteiten die ging over Mbo’ers.
Dit wil ik graag doorzetten door mijn inzet binnen de fractie.

Energietransitie is ook een onderwerp waar ik mij voor wil inzetten. Zo kan Drenthe experimenteren met het opslaan van energie bijvoorbeeld met Waterstof-hubs. Zo kan elektriciteit dat teveel wordt opgewekt door zonnepanelen of windmolens worden gebruikt om water om te zetten naar waterstof. Zo voorkomen wij dat ons energienet overbelast raakt. Wanneer ik verkozen word in de provincie zal ik er alles aan doen om de belangen van Drenthe voorop te stellen. Want Drenthe een betere plek maken, dat willen wij toch allemaal?

Welke kans(en) zie jij voor onze provincie?

Drenthe is een prachtige vooruitstrevende provincie waar wij als politici zuinig op moeten zijn. Drenthe loopt voor op het gebied van energietransitie en duurzaamheid. Deze lijn moeten wij doorzetten om zo een voorbeeld te kunnen zijn voor andere provincies. Als wij dit doorzetten kan Drenthe uitbloeien tot een grotere duurzame industrie.

Laatst bezochte
culturele event? Waarom
ga je graag daarheen?

Drents Museum.

Het Drents Museum barst natuurlijk van de kunst en cultuur. Door steeds nieuwe tentoonstellingen raak je hier bijna niet uitgekeken. En boven alles is het helemaal niet ver.

Wat betekent D66
voor jou?

D66 is een sociaal-liberale en progressieve partij. D66 is een democratische partij die opgericht is om alles op een democratische manier op te lossen. Omdat D66 een democratische progressieve partij is, is geen idee te gek.
Je kunt makkelijk out-of-the-box denken en dat mag ik graag. Dat is ook een eigenschap waar D66 zuinig op moet zijn.