Hendrik Jan Knegt

Hendrik Jan Knegt - Beeld: Eigen foto

Vanaf mijn stemgerechtigde leeftijd heb ik altijd D66 gestemd. Eerst vooral op Hans van Mierlo en wat voor ideeën hij met de partij had. Ik ben relatief laat, in 2019, lid geworden van de partij.

  • 47 jaar
  • Schoonebeek
  • Schoonebeek
  • Hij/hem

Ik wilde de partij meer leren kennen. Het leek me ook erg leuk om me voor de partij in te zetten. Ik stel mezelf hierbij in de nabije toekomst niet een bepaald doel bij van waar ik wil staan. Vanuit mijn studie bedrijfskunde ben ik wel meer gericht op de bestuurlijke lagen. Ik vind dat je vanuit je gedrag ook invloed kan hebben binnen een partij en hoop dat naar mijn idealen alsook de idealen van de partij te doen. En wat is politiek bedrijven eigenlijk? Sta je in de raadszaal en debatteer je met anderen of probeer je iemand in jouw huiselijke omgeving te bewegen tot iets. In beide gevallen bedrijf je politiek. Het hoeft zich dus ook niet altijd direct in de politiek arena af te spelen.
Ik vind het ook belangrijk om nieuwe jonge(-re) mensen bij de partij te halen en te betrekken. Er moet constant een frisse wind zijn. En we moeten niet vastgeroest raken.
Als amateurkunstenaar (zie ook mijn website) zie ik verder ook erg graag een prominente rol voor D66 als voorvechter van cultuur in al haar vormen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Micksart Collectief, kunstgalerie in Emmen

Wat betekent D66 voor jou?

Als ik aan D66 denk, dan denk ik aan het D66 van (mede)-oprichter Hans van Mierlo, Els Borst, Jan Terlouw, Laurens Jan Brinkhorst.

Zij adem(d)en het oorspronkelijke D66-gevoel uit.

De partij is in 1966, 10 jaar voor mijn geboorte, opgericht met het idee dat het eigenlijk na 20 jaar weer opgeheven moest worden.

Het moest een beweging zijn. En zichzelf daarna weer opheffen.
Voor elke politieke partij in Nederland vind ik dat ze om de tientallen jaren zichzelf weer onder de loep moeten leggen. Waar staan wij voor, hoe willen we zijn en wat komt daar in de huidige politieke praktijk daarvan terecht?
Zelf hoop ik in het normale leven als persoon dicht bij de idealen van D66 te komen. We zijn een pragmatische partij en dat spreekt me erg aan. Over veel problemen weet ik nu niet uitgekristaliseerd wat de oplossing voor elk probleem is. Wat vandaag goed lijkt, kan volgend jaar achterhaald zijn. En dat je er dan anders over bent gaan denken.

De alledaagse werkelijkheid is behoorlijk weerbarstig. Maar toch vind ik het een uitdaging om, met de ideologische beginselen van onze partij in ons achterhoofd, aan de slag te gaan!