Jorik Huizinga gekozen tot lijsttrekker

De leden van D66 Doetinchem hebben Jorik Huizinga tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Het bestuur van D66 is verheugd dit te kunnen melden. Voorzitter Ted van Vilsteren: “We zijn als D66 trots zijn op deze lijsttrekker die D66 Doetinchem vol enthousiasme zal aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Op dit moment is Jorik Huizinga wethouder in het Doetinchemse college. Hij was bij de vorige verkiezingen ook lijsttrekker. De partij kreeg toen meer stemmen dan bij voorgaande verkiezingen en is in de gemeenteraad vertegenwoordigd met vier zetels. D66 wil het resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De keuze voor de lijsttrekker wordt daarbij als eerste belangrijke stap gezien.

D66 werkt in afstemming met de andere gemeenten in de Achterhoek aan het verkiezingsprogramma. Na de zomer start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. De lijstadviescommissie van de Doetinchemse democraten zal tot een oordeel komen, waarna de leden de volgorde van de D66-kandidatenlijst bepalen. De interne stemming van D66 vindt plaats in het najaar.

Jorik Huizinga: “Ik ben vereerd met het vertrouwen dat de leden in me hebben en dat ik hun lijsttrekker mag zijn bij de GR2022. Samen met hen en alle andere inwoners van onze gemeente zet ik me graag in voor Doetinchem als sterke centrumstad in een groene Achterhoekse omgeving!

Kijk hier naar het bericht van Jorik.

Jorik Huizinga - Beeld: D66 Doetinchem