Jurriën Bisschop

Jurriën Bisschop - Portret van Jurriën Bisschop Beeld: D66 Dijk en Waard

Mijn naam is Jurriën Bisschop. En woon al (bijna) mijn leven lang in Heerhugowaard. In het dagelijks leven ben ik restaurantmanager van een grote horeca keten. Ik woon samen met mijn vriendin in de Huygenhoek. Waar we sinds begin 2021 een huis gekocht hebben.

En omdat ik begin 2021 een huis gekocht heb, weet ik als geen ander hoe het er nu aan toe gaat op de huizenmarkt. Het woningtekort moeten we gaan aanpakken. En de eerste stap is dan bouwen. Maar we moeten ook kijken naar maatregelen zoals zelfbewoningsplicht. Daarnaast is kijken naar doorstroom ook een van de mogelijke oplossingen.
 
Daarnaast vind ik het belangrijk dat Dijk en Waard straks er alles aan doet om de doelstelling van Heerhugowaard te gaan behalen. Klimaatneutraal in 2030, oftewel CO2 neutraal. Waar wereldwijd de doelstelling is om dit in 2050 te bereiken, hebben we in Dijk en Waard een voorbeeldfunctie om het beter te doen. De gemeente moet in al haar keuzes duurzaamheid aandacht geven, en de bewuste keuze maken.
 
Dat Dijk en Waard straks bestaat uit verschillende kernen en identiteiten is geen nieuws. En gelukkig blijft dat ook zo, ik moet er niet aan denken dat ik straks niet meer kan genieten van de prachtige oude Dorpsstraat van Langedijk, met daarbij het winkelcentrum. Dit is een plek waar je mij zou kunnen vinden in mijn vrije tijd. Het dorpse karakter vind ik prachtig. Ik zal me daarvoor ook inzetten om deze dorpse waarden te behouden.
 
Zo gaan we voor een nieuw begin, met vertrouwen tot in de kern.
 
Jurriën Bisschop

  1. Leeftijd: 31 jaar
  2. Woonplaats: Heerhugowaard
  3. [email protected]