Jildau Meijer

Beeld: Peter van Aalst

  • 30 jaar
  • Wester-Koggenland
  • Den Helder
  • Zij/haar

Mijn naam is Jildau en momenteel studeer ik Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang als pedagogisch medewerker in Amsterdam en Den Helder. In mijn werk en studie zie ik hoe veel keuzes vanuit de politiek iemands leven beïnvloed. Zo zie je als pedagogisch medewerker opkomende kleine problemen van ouders en kinderen oplopen tot grote problemen waarbij je bijna geen hulp kan bieden. Dit heeft mij de motivatie gegeven om actief te worden binnen de politiek en aan te sluiten bij D66 Den Helder. Met mijn huidige opleiding behandelen we wetenschappelijke onderzoeken waardoor ik veel inzichten opdoe, hoe we ouders en kinderen beter kunnen helpen en begeleiden.

Motivatie of persoonlijke vragen

Het is belangrijk dat iedereen een zo eerlijke mogelijke kans krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Ik vind dat de gemeente hier een belangrijke taak in heeft, door preventief te handelen. Ik wil mij voor dit punt hard maken en een brug zijn tussen wetenschap, gemeente en haar inwoners, om grote problematiek zo goed mogelijk te voorkomen en mensen hulp op maat te bieden dat echt werkt!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De veelzijdigheid van de natuur, de zee, strand, duinen of het bos. Ook zijn er vele plekken waar de geschiedenis van Den Helder zichtbaar is, zoals de oude haven en de watertoren.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Net als landelijk hebben wij in de gemeente te maken met lange wachtrijen in de jeugdzorg, lerarentekorten in het onderwijs en de druk om klimaat neutraal te worden. Het is aan de gemeente om deze problemen aan te pakken, om zo haar inwoners de beste mogelijkheid te geven zichzelf te ontwikkelen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De infrastructuur is aan onderhoudt toe en wanneer we dit doen is het belangrijk om dit meteen goed aan te pakken en ervoor zorgen dat voetgangers en fietser veiliger zijn in het verkeer.
  • De lange wachtrijen in de jeugdzorg moeten aangepakt worden. Hierbij moet niet alleen gekeken worden het prijskaartje, maar wat jongeren nodig hebben en dit het liefst voordat de problemen te groot worden. Het is belangrijk dat we als gemeente de jongeren vroeg kunnen bereiken. Hiervoor hebben we meer jongerenwerkers, buurtvaders en -moeders nodig die aanwezig zijn in de wijken, zodat er preventief kan worden ingegrepen.
  • De regelingen rond woningbouw sneller en gemakkelijker maken, zodat er sneller en meer gebouwd kan worden in de gemeente. Hierbij rekening houdend dat kwaliteit, duurzaamheid en wensen niet in het geding komen.

D66 brengt ten eerste mooie herinneringen bij mij op, want bij de Jonge Democraten (jongeren partij van D66) leerde ik mijn vriend kennen. Nu gaan wij samen het avontuur aan bij D66 Den Helder. Ook betekent D66 voor mij vrijheid om mijn mening te geven, kennis over het reilen en zeilen van mijn gemeente en om met een kritische blik naar onderwerpen te kijken. D66 is voor mij een levenswijze die ik met plezier leef.

Mijn favoriete boek is het kinderboek ‘De leeuw in de muis’. Dit boek heb ik vaak met veel plezier voorgelezen aan de kinderen op het kinderdagverblijf. Hoe de kinderen hierop reageren is geweldig. Een leeuw bang voor een muis, hoe kan dat nou?? De boodschap ook al ben je sterk en groot, iedereen is bang en dat is niet erg! Het is belangrijk wat je met die angst doet en hoe je vanaf daar vooruitgaat. Iedereen is een leeuw en een muis!

Samen met mijn vriend ga ik graag naar culturele events toe. Als laatst zijn we naar het ‘Amsterdam Museum’ geweest. Hier hebben we de Gouden Koets in het echt mogen zien en hoe het DNA van Amsterdam eruitziet. Super leerzaam en leuk! Zelf ben ik ook gek van musicals, waar er zoveel pracht en praal aanwezig is dat je je ogen uitkijkt, mooie decors, kostuums, zang en dans. Daar zou je mij wakker voor mogen maken.