Hans Verhoef

Meer banen door de energietransitie (video RedMouse.tv)

Hans Verhoef - Lijsttrekker Beeld: Peter van Aalst

Maatschappelijk betrokken met duurzaamheid hoog in het vaandel

  • 64 jaar
  • Den Helder
  • Den Helder
  • Hij/hem

Den Helder is mijn stad en ik voel me ook zeer betrokken bij wat er in onze stad gebeurt.  Haar geschiedenis boeit me ook zeer.
 
Ik heb ook wat je noemt een tik van de molen en dat komt tot uiting bij een aantal organisaties waarbij ik betrokken ben. Zo ben ik medeoprichter van de Helderse Coöperatieve Windmolen Vereniging “De Eendragt” u.a. maar ook voorzitter van de Helderse Molenstichting “De Onderneming”  die een historische molen wil gaan herbouwen op het Vinkenterrein. Ook ben ik al jarenlang voorzitter van het fantastische internationale evenement Racing Aeolus Den Helder. Een evenement waarbij nationale en internationale studententeams strijden met een windkar waarmee ze tegen de wind in rijden op onze eigen dijk in Den Helder!
 
Ook ben ik diaken bij de PKN in Den Helder en lid van de werkgroep Fairtrade Den Helder. Cultuur is voor mij, maar eigenlijk voor heel Den Helder, belangrijk. Al weer enige tijd geleden heb ik nog een boekje geschreven “Literair Den Helder” dat een overzicht geeft van de schrijvers uit Den Helder.
 
Je kunt me ook vaak wandelend met mijn vrouw Simone aantreffen in Den Helder… op de dijk, door onze prachtige natuurgebieden en door de wijken. Den Helder heeft zoveel te bieden.

Toen ik op de MTS in Alkmaar zat zag ik het verkiezingsbord met daarop de kreet Het Redelijk Alternatief. Het waren juist mensen als Jan Terlouw en Hans van Mierlo die mij aantrokken om lid te worden. Maatschappelijk betrokken, duurzaamheid hoog in het vaandel en zich afzettend tegen racisme en discriminatie. Kortom D66 is mijn partij !

Hoe zorgen we voor meer betrokkenheid van de bevolking in Den Helder?

Hoe zorgen we voor een schone stad? ‘World Cleanup Day’ maar ook ‘Doe Mee, Verlos de Zee!’ zouden toch door iedereen opgepakt moeten worden!

Hoe zorgen we dat de zwakkeren in de samenleving een schuilplaats blijven houden (organisaties als het Leger des Heils zijn me dan ook zeer dierbaar)?

Een van de mooiste plekken in Den Helder is de Dijk. Op het Marsdiep is altijd wat te beleven. Prachtige luchten, schepen, uitzicht op Texel en natuurlijk ook de plek waar het evenement Racing Aeolus Den Helder plaatsvindt (waar ik zeer nauw bij betrokken ben).

Den Helder kan de bakermat van duurzaamheid worden. Het is de stad van wind en zon en kan een grote rol gaan spelen richting de waterstof economie.
 
Den Helder heeft zoveel natuur en historie binnen de grenzen dat het mogelijk moet zijn om samen met Citymarketing toerisme een nog grotere rol te laten spelen in Den Helder en Julianadorp.

1. Communicatie met burgers en bedrijven verbeteren (ook door de gemeente).

2. Natuur- en milieueducatie maar ook energietransitie moeten meer in de genen van de bevolking komen. Het zou zo mooi zijn als het niet iedere keer bevochten hoeft te worden. Ik wil er (mede) voor zorgen dat Den Helder een Fairtrade gemeente wordt.

3. Verbeteren van het klimaat op en rond scholen (veiligheid, sport- en cultuur).

D66 is een belangrijke schakel in de (Helderse) samenleving. De personen bij D66 zijn maatschappelijk betrokken, streven naar een duurzame samenleving maar durven ook verder te kijken dan de grenzen van de stad, provincie, land, Europa. Dit is de partij waar ik bij hoor waar ik al heel lang deel van uitmaak.

Te veel boeken die me dierbaar zijn. Geïnteresseerd in het literaire Den Helder maar ook biografieën (van politici tot .. verzin het maar), detectives, maar zeker de boeken van Jan Terlouw boeien mij!

Herman van Veen in Theater De Kampanje
Theater De Kampanje is gevestigd in een uniek gebouw op de Oude Rijkswerf Willemsoord. Het is een prachtige plek waar het ook na de voorstelling prima vertoeven is.