D66 Capelle kiest voor een nieuwe Sporthal Schenkel

Onlangs besprak de gemeenteraad in een consultatiebijeenkomst de toekomst van Sporthal Schenkel.
D66 Capelle heeft altijd het maatschappelijke belang ingezien van een sporthal in Schenkel.

Intensief gebruik

Sporthal Schenkel wordt intensief gebruikt.
Diverse sportverenigingen, waaronder Korfbalclub Capelle op het hoogste landelijke niveau, maken er gebruik van.
Daarnaast gebruiken scholen de hal voor bewegingsonderwijs.
Ook bij het opstellen van het coalitieakkoord hebben wij ons als D66 Capelle hard gemaakt voor het behoud van een sporthal in Schenkel.
Het renoveren van de bestaande sporthal, gevolgd door een volledige vervanging over acht jaar, is volgens ons een kostbare en tijdrovende oplossing.

4 scenario’s

Een van de vragen van het college aan de gemeenteraad was voor welk scenario de gemeenteraad de voorkeur heeft?
De vier genoemde scenario’s zijn een sobere nieuwe sporthal, een nieuwe sporthal zoals de huidige, een nieuwe sporthal aangevuld met maatschappelijke doeleinden en ruimten met een commercieel doeleinde of instandhouding van de huidige sporthal tot 2031.

Joost Stegeman hierover in de consultatiebijeenkomst: “D66 Capelle kiest voor het derde scenario waarbij een nieuwe sporthal wordt gebouwd die ook andere maatschappelijke activiteiten mogelijk maakt. Daarnaast zorgen commerciële initiatieven ervoor dat de nieuwe sporthal ook een plek wordt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Het instandhouden van het aangrenzende clubhuis van Korfbalclub Capelle zien wij eveneens als wezenlijk onderdeel van de nieuw te bouwen sporthal.”

Sporten en bewegen

Sporten en bewegen zijn onmisbaar voor een gezond en gelukkig leven. Daarom pleit D66 Capelle voor een nieuwe sporthal in Schenkel, die meer is dan alleen een plek om te sporten. Een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten, waar vriendschappen worden gesloten en waar we met elkaar aan onze gezondheid en vitaliteit kunnen werken. Dit past naadloos bij onze visie: een leven lang sporten en bewegen!