Lisette Feuth

Lisette Feuth - Beeld: Tim Ruigrok

Gemeenteraadslid

  • 50 jaar
  • Amsterdam
  • Capelle aan den IJssel

Ik wil graag een maatschappelijke bijdrage leveren en iets voor mijn eigen gemeenschap betekenen. Hierbij ga ik in het huidige gepolariseerde politieke landschap op zoek naar de overeenkomsten i.p.v. de verschillen. Samen met anderen wil ik dingen voor elkaar krijgen die een wezenlijk verschil maken om het leven van Capellenaren te verbeteren. Niet elkaar bestrijden en verschillen vergroten, maar overeenkomsten zoeken en kijken wat we samen wel kunnen bereiken. Meer diversiteit en inclusiviteit met eerlijke kansen voor iedereen en op alle gebieden.

Een leven lang bewegen en sporten voor iedereen

Sporten en bewegen is plezier, houd je fysiek en mentaal fit en helpt bij het verminderen van stress. Een breed aanbod van sport en bewegingsmogelijkheden, ook voor ouderen en minder validen, zorgt voor een positieve bijdrage aan het welzijn van de Capellenaar.

Minder kansenongelijkheid

Je postcode zou niet moeten bepalen welke kansen je in het leven krijgt en dat begint bij goed onderwijs. D66 gaat zich inzetten voor een eerlijke start voor iedere kind, een rijke schooldag voor alle scholieren, sterk beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Een goede opleiding geeft je de vrijheid om je dromen na te jagen, je talenten te benutten en de vrijheid om je eigen plek te vinden in de maatschappij.

Een passende woning voor iedereen

Steeds meer mensen – jongeren en ouderen – hebben grote moeite met het vinden van een passende woning. D66 wil naast bouwen ook zorgen voor een betere doorstroming op de woningmarkt en heeft als doel een goed leven in een groen en klimaatbestendig Capelle voor iedereen.