Henk Tiesma

Henk Tiesma - Beeld: Tim Ruigrok

Kandidaat nr. 5

  • 70 jaar
  • Willemstad
  • Capelle aan den IJssel

Als je kinderen hier fijn zijn opgegroeid en je woont al 41 jaar in Capelle dan ben je hecht verbonden. Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven en ben tegenwoordig grotendeels met pensioen. Ik heb de tijd, de ervaring, de energie én de overtuiging om mij voor D66 politiek in te zetten. Daarom stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraad. Tot mijn ervaring hoort mijn inzet als burgerraadslid voor de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer (SOB) en diverse andere commissies.
Voor het meebeslissen over onze eigen omgeving heb ik mij de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet. Ik ben overtuigd van de eigen kracht van mensen en meebeslissen is daar een cruciaal deel van, net zoals een transparant bestuur.
Ik zie een paar grote uitdagingen voor Capelle. Wonen, hoe zorgen we ervoor dat jongeren, maar ook ouderen onder het juiste dak komen? Hoe leidt je het Nieuw Rivium in goede banen, ook voor de directe buren? Ik heb mij samen met de fractie ingezet om de inwoners van Schenkel, de Bermweg, De Mient, Roer, Fascinatio, etc. mee te laten praten over wat er in hun woonomgeving gebeurt. 
Een tweede grote uitdaging is het verkeer. De dagelijkse overlast van de Abram van Rijckevorselweg moet naar beneden. Ik zie Capelle een echte fietsstad worden, waar je makkelijk naar je bestemming fietst. 
Natuurlijk moeten we als Capelle zelf in actie komen voor een beter klimaat. De hoeveelheid restafval kan en moet naar beneden. Meedenken over de regionale energiestrategie (RES) is één van de manieren om voor isolatie en alternatieve energie in actie te komen. 
Voor de grote groep mensen (jong en oud) die niet goed kunnen deelnemen aan de samenleving moet er een tand(je) inspanning bij.  
Als laatste uitdaging wil ik onze financiën noemen. Als gemeente wordt financieel gezond blijven een grote opgave.