Voorwoord mei 2024

Ik was laatst op een etentje, heel gezellig. Zoals zo vaak, naarmate de avond vorderde, werden de gespreksonderwerpen gewaagder. U raadt het al waar het eindigde, bij D66. Van alle kanten kreeg ik lessen en metaforen aangereikt die D66 weer op het juiste spoor moesten helpen komen. Een oud-leider van een wandelclub vertelde over tochten door de wildernis met hem als leider en een begeleider achteraan om de achterblijvers bij de groep te houden. Er waren altijd weer deelnemers die voor de groep uit gingen lopen. Hij moest hen dan tot de orde roepen omdat ze zich niet aan zijn route hielden. En dat was nu precies het probleem van D66. Voortdurend loopt D66 voor de troepen uit zonder er erg in te hebben waar de troepen heen bewegen. En dat kost stemmen.

“Laat het ons maar stemmen kosten” is mij te gortig maar uitkomen voor waar wij voor staan is wel het minste dat we kunnen doen. Lopen we niet te ver voor de troepen uit? Weten we wel genoeg wat er speelt in het Brummense, of zijn we de wandelaars die niet naar de leider luisteren? Als ik de agenda van de fractie zie, ben ik regelmatig verbaasd over waar zij met z’n drieën allemaal aandacht aan weten te geven. Toch vragen we ons weleens af of we niks missen, je komt snel ogen en oren tekort, zelfs in Brummen! 

Vandaar, als u iets opvalt, er in uw omgeving iets speelt waar eigenlijk iets aan gedaan zou moeten worden, of wanneer mensen tevreden zijn over wat er wel is gedaan, laat het de fractie weten. De Democraat is weer in onze  brievenbus beland, met een stevige Europese verkiezingsposter, hang hem op! We zijn er, we doen mee en we moeten gezien worden

Rolf Schinkel
Voorzitter D66 Brummen

Beeld: D66 Brummen