Blauwe vlag met gouden sterren

De Europese verkiezingen zijn in aantocht. Bij het Brummense gemeentehuis wappert de Europese vlag fier. Ik kan toch wel zeggen, wat een verademing dat deze vlag hier mag wapperen, in tegenstelling tot bij het recente Europese zangfestijn. Bij uitstek een feest om de Europese verbondenheid te vieren, dacht ik.

Onlangs liep ik langs het gemeentehuis en bewonderde de blauwe vlag met gouden sterren. Mijn gedachten dwaalden af naar politieke kwesties die momenteel Europa doorkruisen. Klimaatverandering, migratie en economische ongelijkheid kwamen in mijn gedachten voorbij. Ik stelde mijzelf daarbij de vraag ‘’Leven we in een tijdperk van verandering? Of in een verandering van tijdperk?’’ Het antwoord bleef uit.

Bij Europa denk ik aan waarden als vrijheid, rechtvaardigheid en solidariteit, fundamenten die momenteel in de landelijke politiek in turbulent water dobberen. Juist daarom voelde ik een hernieuwde vastberadenheid om mijn stem uit te brengen bij de Europese verkiezingen. Waar zo’n wapperende vlag je al dan niet aan kan laten denken. 

Dus, mede D66-leden en inwoners van onze gemeente, laten we onze stem laten horen. Stem voor een verenigd, krachtig en vooruitstrevend Europa. Ik heb mijn keuze gemaakt. Wat kies jij?

– Merijn van As gemeenteraadslid D66

Beeld: D66 Brummen