17 kandidaten voor nieuwe burgemeester van Blaricum

Onze burgemeester Joan de Zwart gaat in januari ons verlaten als burgemeester en het traject naar een nieuwe burgemeester is volop in gang.

Afgelopen periode hebben zeventien personen gesolliciteerd op de functie van Burgemeester van Blaricum. Onze huidige burgemeester verlaat in januari 2023 deze functie. Tien van deze zeventien personen zijn vrouw en er zitten zeven mannen bij. Niet alle kandidaten hebben ervaring in het openbaar bestuur. Tien personen hebben wel ervaring in het openbaar bestuur en zeven personen hebben een functie daarbuiten.

In november gaat de vertrouwenscommissie van de gemeente Blaricum langs bij de commissaris van de Koning om hier een selectie op te halen uit deze zeventien personen. De commissaris van de Koning voert eerst in de komende periode gesprekken met hen om te kijken welke personen hij geschikt acht voor het burgemeesterschap van Blaricum.

Nadat de commissaris van de Koning een voorselectie heeft gemaakt gaat de vertrouwenscommissie van gemeente Blaricum halverwege november gesprekken aan met de overgebleven kandidaten. De vertrouwenscommissie komt vervolgens in december met een voordracht naar de gemeenteraad. Als de gemeenteraad akkoord gaat met deze voordracht wordt niet lang daarna bekend wie de nieuwe burgemeester wordt van Blaricum. Officieel begint de nieuwe burgemeester in februari 2023.