Mauk Koch

Beeld: D66 Blaricum

Ik ben sinds de jaren ’80 lid van D66. Was woonachtig in Hilversum en werkte bij Philips Telecom op afdelingen die te maken hadden met planning, logistiek en productie van professionele apparatuur. Mijn bureau stond in Hilversum, m’n werkgebied was Europa.

In dit vaak hectisch, zakelijke bestaan ontstond een behoefte om m’n thuis omgeving beter te leren kennen. Met hond Bonnie was ik in mijn vrije tijd vaak te vinden in de bossen en op heidevelden rond ’t Gooi, zeilde ik op Loosdrecht en genoot van de natuurrijke omgeving.

Op maatschappelijk gebied was ik geïnteresseerd in de gemeentepolitiek. Na het bijwonen van enkele raadsvergaderingen in het Dudok gebouw sprak mij D66 met hun vaak volgbare pragmatische wijze van aanpak met sociaal liberale benadering het meest aan.

Het redelijk alternatief heette dat toen. Ik ben ruim 10 jaar actief geweest, werd verkozen in de raad maar moest voor m’n werk verhuizen.

Nu na 15 jaar in Frankrijk gewoond te hebben ben ik weer actief bij D66 maar nu vanuit de Bijvanck in Blaricum. Onze buurt krijgt binnenkort glasvezel en gaat vervolgens een geweldige modernisering tegemoet. Een uitdaging voor ons allen als bewoners en voor mij als D66 fractievertegenwoordiger in het bijzonder een reden deze transitie op de voet te volgen op weg naar een fijne en duurzame woonwijk voor ons allen.