Wonen in een duurzaam ontwikkeld Apeldoorn

Het woningtekort is een probleem door het hele land. Beeld: iStock

Apeldoorn ligt op een prachtige plek. Met het unieke natuurgebied van de Veluwe en de weidse landschappen van de IJsselvallei als voor- en achtertuin. Tussen beekdalen en enken liggen dorpen als Wenum-Wiesel, Uddel, Beekbergen, Lieren, Loenen en Hoenderloo. Wonen in Apeldoorn is rustig wonen in je eigen wijk, dicht bij het centrum met comfortabele voorzieningen en cultuuraanbod, met groene speelplekken en waterlopen in de stad. Er zijn bijzondere woongebieden bijgekomen, bijvoorbeeld langs het Kanaal. Historie wordt gewaardeerd, hergebruikt en in luister hersteld,

zoals bij de industriële bebouwing op het Zwitsalcomplex, of de gerestaureerde jugendstilgevels aan de Hoofdstraat.

Toch is er in Apeldoorn werk aan de winkel. Een schreeuwend tekort aan betaalbare woningen, het gaat niet goed met de Veluwe, verdroging en stikstof. D66 wil onze prachtige natuur beschermen. We willen ruimte maken voor de groeiende energievraag. De biodiversiteit moet worden hersteld. Kortom, D66 pleit voor een betere balans tussen natuur, landbouw, woningbouw en energievraag.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.