Wij waren te gast bij
De Kap

Als fractie proberen wij regelmatig onze wekelijkse vergadering te houden bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Deze keer waren wij welkom bij Stichting De Kap, een organisatie voor mantelzorgers en vrijwilligers.

Lineke Maat en Joost Leferink - Beeld: Jeanette Assies

Afgelopen maandagavond werden wij warm verwelkomd door Lineke Maat, directeur van De Kap en Joost Leferink, mantelzorgconsulent. Zij gaven ons meer inzicht in de ambities die De Kap heeft in hun dienstverlening en de uitdagingen waar zij voor staan.

De Kap biedt ondersteuning voor mantelzorgers en koppelt vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben aan elkaar. Zij vullen de gaten waar betaalde zorg niet beschikbaar is.

De grootste uitdaging blijft het vinden van geschikte vrijwilligers voor de zorgvragen die zij ontvangen. Met huidige bezuinigingen in de reguliere zorg, vreest De Kap een toename in aanvragen voor hulp die voorheen door de reguliere zorg werd verleend.

We kunnen terugkijken op een zeer inspirerend gesprek met Lineke en Joost en we hebben tal van ideeën voor moties met ons meegenomen. Deze zullen we zeker gaan indienen voor de komende MeerjarenPlan Begroting die a.s. 9 november in de raadsvergadering behandeld wordt.