Openbare Ruimte

Om de openbare ruimte in goede staat te houden is een goede samenwerking tussen handhavers, toezichthouders en onderhoud nodig, bijvoorbeeld wanneer handhavers langs een park lopen en zien dat er iets kapot, vies of vol is. Hoe sneller zij hiervan melding kunnen maken, hoe sneller dit verholpen kan worden.

Beeld: Lauren ter Borg

D66 wil dat het stadsdeel onderzoekt waar het groen in en rond de stad verbeterd kan worden. Het uitgangspunt van D66 is dat de parken en plantsoenen in de stad mooi, goed onderhouden en bruikbaar moet zijn voor de gebruikers.

Het stadsdeel kent een aantal hoogwaardige winkelgebieden zoals de PC Hooftstraat en het Gelderlandplein, waar de staat van de omgeving achterblijft bij de kwaliteit van het winkelaanbod. D66 vindt dat het stadsdeel open moet staan voor initiatieven om de openbare ruimte van deze plekken op te waarderen naar een niveau dat past bij de voorzieningen, zoals reeds bij de Beethovenstraat is gebeurd.

D66 wil dat De Rode Loper in de Ferdinand Bolstraat minimaal loopt tot en met Station RAI, via het Cornelis Troostplein en het Europaplein. Ook willen we de Van Woustraat opnieuw inrichten en verkeersveiliger maken.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.