HeenenWeer wint vrijwilligersprijs

De Valentijnsprijs 2024 is uitgereikt aan de vrijwilligers van HeenenWeer in Zuid. Met deze jaarlijkse prijs zet D66 Amsterdam Zuid vrijwilligers in het zonnetje, die zich inzetten voor de stad. De vrijwilligers ontvingen de prijs uit handen van D66 Stadsdeelcommissielid Vica Reout.

“HeenenWeer is een organisatie die inspeelt op de behoefte aan vervoer die er is onder mobiel beperkte mensen in Zuid.”

Vica Reout, Stadsdeelcommissielied Amsterdam Zuid

Waarom HeenenWeer?

Vica: “HeenenWeer is een ontzettend sympathieke organisatie die broodnodig is voor de minder mobiele bewoner van Zuid. Ik ben vereerd om de organisatie in het zonnetje te kunnen zetten. De vrijwilligers die mensen in ons stadsdeel met de knalgroene elektrische autootjes vervoeren zijn echte kanjers.”

Uitreiking van de Valentijnsprijs 2024 Beeld: Vica Reout

Over HeenenWeer

HeenenWeer is opgericht om mensen met een mobiele beperking te kunnen faciliteren weer toegang te geven tot de leuke activiteiten in hun eigen omgeving. HeenenWeer is ontstaan in Amsterdam Zuid. De vrijwilligers begonnen de activiteiten eerst in de Pijp en de Rivierenbuurt en inmiddels hebben ze door heel Zuid autootjes rijden. De vrijwilligers vervoeren mensen naar verschillende plekken, zoals naar de markt, een cursus, of op bezoek bij iemand. Het zijn vaak de activiteiten die worden overgeslagen als iemand minder mobiel wordt. Voor 1 euro per rit rijdt HeenenWeer je naar je bestemming. Ze zijn actief in Oud-Zuid, Pijp/Rivierenbuurt en Buitenveldert.