Myrthe Jansen

Beeld: Myrthe

Myrthe is sinds 2022 ondersteuner van de D66-fractie in de stadsdeelcommissie Amsterdam West.

Ik woon nu ongeveer drie jaar met veel plezier in Amsterdam-West. De eerste plek waar ik heb gewoond was in de Helmersbuurt en daarna zijn mijn vriend en ik in 2021 verhuisd naar de Chassébuurt. In deze buurt woont jong en oud en het heeft verschillende bijzondere lokale ondernemingen. Mijn favoriete wandelroute begint op de steiger langs de Admiralengracht in het zonnetje, dan een blokje om door het Erasmuspark om vervolgens op de Jan Eef te eindigen met een ronde langs de winkels en eet-en koffietentjes.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 ben ik meer actief betrokken geraakt bij D66 Amsterdam en heb ik mijn steentje bijgedragen tijdens de campagne. Na kennis te hebben gemaakt met de nieuwe fractie van D66 Amsterdam West ben ik in april enthousiast gestart met het ondersteunen van de fractie. Als fractieondersteuner denk ik mee over lokale, actuele vraagstukken en schrijf ik mee aan verschillende adviezen over belangrijke thema’s als vergroening, verkeer, inclusie en cultuur in West. Het leuke aan de lokale politiek vind ik dat het concreet en tastbaar is. In contact staan met bewoners, ondernemers en vrijwilligers van het stadsdeel is onderdeel hiervan en het maakt het voor mij nog zichtbaarder dat waar D66 zich lokaal voor inzet, echt impact heeft.

D66 betekent voor mij verbinding, vrijheid en vooruitkijken – samen kijken naar mogelijkheden en hoe dit voor zowel het individu als het collectief een positieve oplossing kan bieden. In een samenleving waar men steeds individualistischer leeft, vind ik het des te belangrijker dat we de (lokale) verbinding blijven zoeken en samen werken aan een sociale, levendige, veilige en ondernemende buurt.