Jan-Bert Vroege

Beeld: Jan-Bert Vroege

Jan-Bert is Dagelijks Bestuurder namens D66 in Amsterdam Oost sinds juni 2022.

  • Benschop
  • Amsterdam

Mijn hele Amsterdamse leven, en dat begon al in de vorige eeuw, woon ik in Oost. Volgens mij het leukste, meest diverse, eigenzinnige en bruisende stadsdeel van Amsterdam. Oost is divers in alle opzichten:

In buurten ieder met eigen smoel, van het volkse Betondorp tot binnenkort de nieuwe skyline in de Sluisbuurt;

In bedrijvigheid van de toko met al zijn kruiden en specerijen tot het hoofdkantoor van Philips;

In kunst en cultuur van het Badhuistheater van Mike tot Muziekgebouw aan ‘t IJ;

En uiteraard in mensen.

Ik ben zeer vereerd dat ik na 8 jaar politieke afwezigheid weer terug kan keren op het oude nest in Oost. Namens D66 houd ik mij bezig met de verdere stedelijke ontwikkeling, met volkshuisvesting en woningbouw. Maar ook met praktische zaken als water, parken en afval. En met diversiteit en inclusie, alsmede kunst en cultuur. Kortom, met alle facetten van Oost Bruist!

Lievelingsplek in Amsterdam

De Nieuwe Amstelbrug; water en zeker de Amstel zijn altijd bijzonder en gelukkig is Oost het meest waterrijke stadsdeel van Amsterdam. Deze brug is niet alleen mooi en stoer maar heeft ook een geweldig uitzicht. Aan de ene de kant de oude stad met iconen als Carré en de Magere brug (en in de verte de Stopera). Aan de andere de moderne skyline van Oost met o.a. de  Rembrandt Tower.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de vrijzinnige partij die zonder dogma’s zoekt naar de beste oplossingen en die de vrijheid van het individu centraal zet.

Wat is je laatst bezochte culturele event en waarom ga je daar graag heen?

Het picknickconcert in de koepel in het Oosterpark. Als bestuurder ben ik ook verantwoordelijk voor kunst en cultuur in ons stadsdeel en ik verheug me enorm op de vele voorstellingen, tentoonstellingen en andere evenementen die ik daardoor mag bijwonen