Dion Glastra

Dion Glastra - Beeld: Dion Glastra

Over mij

  • 30 jaar
  • Meppel
  • Amsterdam
  • Hij/hem

Mijn naam is Dion. Ik ben opgegroeid in Meppel, waarna ik economische geografie en planologie heb gestudeerd in Groningen. Vanaf mijn 18e ben ik lid van D66, omdat de progressief-liberale ideeën van kansengelijkheid en individuele vrijheid mij enorm aanspreken. In het dagelijks leven help ik als adviseur ruimtelijke ontwikkeling en energietransitie bij Royal HaskoningDHV bedrijven, gemeenten en provincies bij de grote ruimtelijke opgaven waar we in Nederland voor staan. In 2021 ben ik vanuit Groningen naar Amsterdam verhuisd om naast een toffe baan ook van het stadsleven te kunnen genieten. Ik vind het belangrijk om actief te zijn en te zorgen voor je eigen leefomgeving. Juist ook in mijn eigen buurt!

Sowieso de NDSM-werf! Deze inspirerende, culturele plek met open uitzicht over het IJ richting de stad geeft me rust en het gevoel echt in de stad te zijn tegelijk. Ik vind het heerlijk om hier met een koffie of een biertje langs de waterkant te zitten en de schepen voorbij te zien varen! Maar ook de oude dijken vind ik heerlijke plekken: hier heb ik het gevoel van een klein dorp midden in de stad. 

Doordat er zoveel verschillende wijkjes als een mozaïek naast elkaar liggen, gescheiden door veel groen, is Noord een uniek stadsdeel. Dat, gecombineerd met de enorme transformatie die Noord nu ondergaat, maakt Noord een ontzettend leuk stadsdeel om te wonen, werken en leuke dingen te doen. Wel moeten we ervoor waken dat de ‘rauwe randjes’ kunnen koesteren. Zo blijft er ook in de toekomst ruimte voor innovatie, creativiteit en bijvoorbeeld festivals in ons mooie stadsdeel.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 staat voor mij voor een samenleving waarin iedereen dezelfde kansen heeft om volledig zichzelf te ontplooien. Een samenleving die bovendien streeft naar een duurzamere en mooiere wereld voor volgende generaties. De visie van D66 dat je volledig jezelf mag zijn en je eigen keuzes mag maken over je eigen lijf en leven is voor mij ook een belangrijke reden geweest om lid te worden. 

Laatst bezochte culturele event?

DGTL, op de NDSM-werf! De industriële creatieve werf is wat mij betreft hét perfecte decor voor een zo’n festival. En dat dan ook nog eens in mijn spreekwoordelijke achtertuin. Precies wat Noord voor mij zo’n fijne plek maakt.