Barbara van der Veen

Barbara van der Veen - Beeld: Yvonne Witte

Over mij

  • 55 jaar
  • Amsterdam
  • Zij/haar

Mijn naam is Barbara en ik ben sinds het voorjaar van 2024 bestuurslid van de D66 Amsterdam-Noord. Ik woon al vanaf 2000 in Noord, mijn kinderen zijn hier opgegroeid en ik heb het stadsdeel in al die jaren behoorlijk zien veranderen. Sommige dingen zijn ten goede veranderd, zoals de bereikbaarheid met het OV, door de komst van de Noord-Zuidlijn. Over andere dingen, zoals het verdwijnen van groenplekken, maak ik me meer zorgen. Ik vind het belangrijk dat we een actieve politieke vereniging hebben van D66 in Noord. Daar wil ik me voor inzetten.

Lievelingsplek in je stadsdeel en waarom?

Een van mijn lievelingsplekken is het tennispark Elzenhagen. Met 11 tennisbanen ligt het toch wel enigszins verscholen tussen de hoge bomen van het Vliegenbos. Zeker op zomerse avonden, als de vogels er flink op los kwetteren is het heerlijk om er te tennissen. Ik voel me bevoorrecht dichtbij zo’n mooi tennispark te wonen.

Welke kansen zie jij voor je stadsdeel?

Doordat het stadsdeel ook de komende jaren zal groeien in aantallen inwoners, zie ik kansen voor meer bedrijvigheid. Soms voelt het stadsdeel zo anders dan Amsterdam zelf omdat er weinig leuke winkels te vinden zijn. Ik hoop dat de levendigheid op straat de komende jaren ook zal veranderen.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij die heel vertrouwd voelt, doordat ik uit een echt ‘D66-nest’ kom. Het betekent voor mij open discussies over de samenleving en de toekomst. Ik kijk er erg naar uit om mijn bijdrage hier aan te leveren.

Laatst bezochte culturele event

Ik hou er enorm van om naar de Kleine Komedie te gaan. We zien er vaak bekende cabaretiers maar ook onbekende of opkomende kleinkunstenaars. Ik zag het cabaretduo N00b, waar ik ontzettend van onder de indruk was. Onbeschaamd, gevat, verrassend. Ga ze zien, zou ik zeggen!