Herman Mulder | Voorzitter bestuur D66 Nieuw-West

Beeld: eigen beeld

Rol van de voorzitter

De voorzitter van het bestuur zorgt voor de externe communicatie en geeft leiding aan het bestuur.

Over Herman

Mijn naam is Herman Mulder. Ik woon sinds 1989 in Amsterdam, eerst
bij Artis, en sinds 2007 in Nieuw West. Wonen in Nieuw West is fijn, ik geniet met volle teugen van het groen en van de ruimte. Ik ben 70 jaar en al bijna 30 jaar lid van D66. Van 2000 tot 2005 was ik bestuurslid bij afdeling Binnenstad, van 2008 tot 2010 bij de afdeling Nieuw West. Van 2010 tot 2014 zat ik in de stadsdeelcommissie.

D66 heeft goede en slechte tijden gehad, maar de partij is altijd relevant op elk niveau in de samenleving, van Europa tot op stadsdeelniveau. Voor mij zijn de thema’s onderwijs, Europa, en klimaat het belangrijkst. Die thema’s zijn van directe toepassing op het niveau van ons grote stadsdeel, vooral onderwijs!

Ik ben jurist en heb 26 jaar in Den Haag gewerkt bij het Verbond van
Verzekeraars. Daarnaast heb ik een kunstacademie gedaan en heb ik
2008 tot 2018 lesgegeven op havo/vwo. Nu ben ik gepensioneerd. Ik doe maandagmiddag vrijwilligerswerk (wandelen met demente bewoners in Geuzenveld). Ik doe veel aan sport, en werk als kunstenaar in het Amsterdams Grafisch Atelier.

Mijn lievelingsplek in Nieuw West is mijn fietsrondje, langs het Zwartepad naar de Molen van Sloten, dan via de ringvaartdijk naar de aanlegplaats van het pontje op de Oeverlanden, en weer naar huis over het Christoffel Plantijnpad.