Olivier Abdelhamid | Vice-voorzitter Politiek

Beeld: eigen beeld

Rol vice-voorzitter politiek

Het bestuurslid politiek zorgt voor het politiek programma van de deelafdeling.

Over Olivier

Mijn naam is Olivier en ik ben vereerd om me voor te stellen als uw nieuw bestuurslid politiek. Als iemand die is opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Egyptische vader, heb ik geleerd de waarde van diversiteit en inclusiviteit te waarderen. Sinds ik op 16-jarige leeftijd mijn eigen weg ben gegaan, heb ik mijn pad gevolgd met vastberadenheid en toewijding. Ik ben ervan overtuigd dat mijn diverse achtergrond en intelligentie een uniek perspectief zullen bieden en een perfecte aanvulling zullen zijn op mijn rol binnen D66.

Als arts heb ik de gezondheidszorg van binnenuit leren kennen en heb ik mijn passie voor geneeskunde kunnen combineren met mijn wens om een verschil te maken op maatschappelijk niveau. Door mijn tweede master in gezondheidsbevordering en mijn onderzoek naar een potentieel HIV-vaccin, heb ik de nationale richtlijnen ter preventie van HBV, HCV en HIV-infecties in Nederland kunnen ontwikkelen.


Als politiek secretaris van D66 zal ik mij inzetten voor een eerlijke, inclusieve en duurzame samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt om te slagen. Ik ben vastbesloten om veranderingen door te voeren die een blijvende positieve impact hebben op onze samenleving.


Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat u in mij stelt en kijk ernaar uit om met u samen te werken aan een betere toekomst voor ons allemaal. Samen kunnen we een verschil maken en Nederland sterker, eerlijker en duurzamer maken.