Farah Sheikrojan – kandidaat SDC

Beeld: eigen beeld

Over Farah

Mijn naam is Farah Sheikrojan, 36 jaar, geboren in het slotervaartziekenhuis in Amsterdam en opgegroeid in Lelystad. Gelijkheid en welvaart is voor mij, net als voor vele andere Amsterdammers, niet altijd vanzelfsprekend geweest. Het heeft wat moeilijke momenten gekost en ik kan met trots zeggen dat ik door deze momenten een goede dosis lef en ambitie heb ontwikkeld. De kansen die ik heb gekregen heb ik grotendeels te danken aan de juiste mensen die ik in het leven heb ontmoet. Niet iedereen heeft dit geluk, dat eigenlijk geen geluk zou mogen zijn. De laatste jaren is er meer aandacht voor en gelijke kansen en inclusiviteit. Dit moet herhaalt op de agenda blijven staan.

Je ziet het in alle delen van onze stad terug: Familieleden die geen plek meer hebben in het centrum vanwege de hoge woningprijzen; vrienden met een bovenmodaal inkomen die huizen moeten kopen buiten de stad, omdat onze Amsterdam onbetaalbaar wordt; De haat tegen homoseksualiteit dat vaker gewelddadige uitingen kent, waardoor zij niet meer hand in hand durven lopen; Vooroordelen waardoor jonge Marokkaanse-Nederlanders zich moeten bewijzen, nog voor zij zich hebben voorgesteld. Ik zou graag zo lang het nodig is de ogen en oren zijn van deze Amsterdammers en hun stem laten horen waar het impact heeft.

Graag zet ik mijn gedrevenheid, dosis lef en tomeloze energie in te zetten voor mijn idealen. Dit wil ik doen door mij in te zetten voor de jeugd, wonen, diversiteit en inclusiviteit en kunst en cultuur in ons stadsdeel.