Morillio Wiliams | Bestuurslid politiek

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Bestuurslid politiek

Het bestuurslid politiek zorgt voor het politiek programma van de deelafdeling.

Over Morillio

Heel voorzichtig stelde ik al jaren terug de vraag tijdens een werkgroep Staats- en Bestuursrecht als enige student van kleur – die nog aan het integreren was in Amsterdam en de Nederlandse maatschappij na mijn komst uit Suriname; “Hoe kan het toch zijn dat gelijkheid en verbod op discriminatie constitutioneel en democratisch zijn gevalideerd maar wij toch leven in een stad en samenleving met zoveel ongelijkheid”?

Als nazaat van een tot slaaf gemaakte, Surinaamse Amsterdammer weet ik als geen ander hoe onze stad soms met twee maten kan meten. Ik wil me daarom inzetten voor de rechten en vrijheden van iedere Amsterdammer in alle stadsdelen– in het bijzonder LHBTI+ personen, mensen van kleur, vrouwen, mensen met een beperking en andere groepen die te maken hebben met structurele ongelijkheid en uitsluiting.

De kansencrisis kunnen we pas oplossen als we racisme en discriminatie- welke vorm het ook mag aannemen- gaan herkennen en erkennen. En als we inclusief beleid gaan voeren waarbinnen vertegenwoordigende democratie maar ook verbinding centraal staan. Met mijn kennis, ervaring en netwerk hoop ik bij te dragen aan een Amsterdam waar iedereen vrij is maar war we niemand laten vallen.

Lievelingsplek in
Nieuw-West

De Sloterplas – het hart van Amsterdam Nieuw-West. Een gebied van sport, cultuur en groen. Ik doe vaak een rondje Sloterplas als ik tot rust wil komen of als ik gewoon even in de natuur wil zijn. Het voelt altijd wel als een mini-vakantie in eigen stad.