Herinrichting N639 een oplossing voor Chaam?

De komende jaren wordt gewerkt aan het afnemen van de verkeersintensiteit op de provinciale weg in Chaam. Verkeer is onlosmakelijk verbonden met Chaam. Hoewel de provinciale weg door de kern kansen biedt voor ondernemers, ervaren veel mensen er al jaren overlast van. Lost deze herinrichting de verkeersonveiligheid, luchtvervuiling en overlast op?

Halve maatregelen

Het gebruik van de fiets wordt aantrekkelijker gemaakt door de fietspaden te verbeteren en de openbaar vervoerverbindingen worden beter afgestemd op de behoeften van de inwoners. Op lokaal en regionaal niveau worden maatregelen genomen om doorgaand verkeer door Chaam te ontmoedigen. (Leefbaarheidsstudie Chaam). Maar lost dit de verkeersonveiligheid en overlast op?

Afwaarderen N639

Door het uitvoeren van groot onderhoud aan de N639 in de bebouwde kom van Chaam verbetert de verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren.

D66 juicht de aanpak van de provinciale weg door de dorpskern van Chaam toe. Echter is er in onze visie maar één mogelijkheid om het doorgaande vrachtverkeer uit de dorpskern van Chaam te weren, namelijk het afwaarderen van de provinciale weg N639, vanaf de A58 bij Ulvenhout en tot aan Baarle-Nassau, waarbij de maximale snelheid op deze weg wordt teruggebracht van 80 naar 60 km buiten de bebouwde kom en 30 km binnen de bebouwde kom.

Verder dient er binnen de dorpskern in Chaam een verbod voor doorgaand vrachtverkeer te worden ingesteld. Er is namelijk een alternatieve route beschikbaar voor het doorgaande vrachtverkeer van de A58 vanaf Gilze via de rondweg rond Alphen tot aan Baarle-Nassau.

Is er nog invloed mogelijk?

Er is door de provincie een planning opgesteld waarin een aantal bijeenkomsten voor belangstellenden zijn opgenomen.
U kunt zich ook inschrijven op de nieuwsbrief. De link hiervoor vindt u hieronder.
Link aanmelden nieuwsbrief N639 Bebouwde kom Chaam: https://www.brabant.nl/onderwerpen/verkeer-en-vervoer/wegenprojecten-in-brabant/n639-kom-chaam