Woningen in de Groene Kamer

In de raadsvergadering van 19 april stemde de raad unaniem voor het nieuwbouwplan van de “Groene Kamer”, dat zich aan de Singelweg in Aalten bevindt. Hoewel voor D66 de architectuur en het gebruik van bouwmaterialen wel wat duurzamer en toekomstgerichter had gemogen, zijn we blij dat deze mooie, groene buurt er gaat komen. 

Natuurlijk hebben we ook de bezwaren van de buurt tot ons genomen. Alles tegen elkaar afwegende vinden we dat deze buurt er wel moet komen, het plan is mooi landschappelijk ingepast en komt uiteraard tegemoet aan de huidige woningbehoefte. Wel zouden we het college nog willen uitdagen om in overleg te treden met de bouwer, om te kijken of er andere mogelijkheden zijn voor de dove gevels, die nu voor een deel van de buurt zal worden aangehouden vanwege de strenge geluidsnormen die in onze gemeente momenteel van kracht zijn. 

Bovendien, er is in beeld- en oordeelsvorming niet alleen door D66, maar door meerdere fracties gesproken over sociale woningbouw en meer goedkoper wonen. Iedereen voelt dat hier meer aan moet gebeuren, want alleen “Uuthuuskes of Tiny Houses” voor onze jeugd volstaan niet. We hebben het hierover als raad een paar maanden geleden al gehad in de woningvisie. Maar als we hier echt aan het stuur willen zitten, wil D66 dit graag als gezamenlijke fracties meenemen in het raadsprogramma. Daarmee zetten we het college de komende jaren aan het werk om voor duurzame, sociale, flexibele en betaalbare woningen te zorgen!