Wél meer politie, niet persé meer cellen in de Achterhoek

Uit een recent onderzoek van de NOS bleek dat Oost -Nederland veel te weinig agenten heeft/krijgt dan waarop Oost-Nederland eigenlijk recht op zou hebben. 

Aanrijtijden

Als gevolg daarvan zijn sinds 2010 de uitdagingen en taken in het kader van de bestrijding van de criminaliteit lastiger uit te voeren en er is in brede zin een toename van criminaliteit in Oost-Nederland. Mede daardoor zijn ook de aanrij- en responstijden door het tekort aan politieagenten in Oost-Nederland onder druk komen te staan, maar de oorzaak ligt ‘m in een tekort aan politiecapaciteit.

Oproep

D66 heeft samen met de andere partijen hier in de raad aandacht voor gevraagd. Dit ook in navolging van het voorstel van vorige maand met een oproep tot meer politiecellen. In de vorige vergadering op een eerdere VVD-motie van meer celcapaciteit  pleitte D66 al niet voor persé meer cellen, maar voor méér politie in de Oost Achterhoek. We vinden het jammer dat er in het voorstel wat minder de link is gelegd met de vorige motie, waar toch wel een verband is. Omdat het nu over meer politie ging, konden we dit voorstel dit keer mede indienen.