Levendige discussie op woningbouw

In de raad van 30 mei werd een levendige discussie gevoerd over de acties die nodig zijn om in 10 jaar 800 woningen in onze gemeente te bouwen. Daarvoor zijn plannen, gemeentelijke slagkracht en kavels nodig.VVD, BBB-HMV en CDA dienden een amendement in over het bundelen van opgaven in nieuwe woningbouwlocaties.

Slagkracht

Eerder in de vergadering pleitte de VVD voor een projectleider die namens de gemeente de opgaven in de woningbouw coördineert en de voortgang bewaakt. D66 pleit al jaren voor meer slagkracht voor de gemeente op de grote opgaven in de komende jaren op het gebied van woningbouw, duurzaamheid en sociaal domein. Het voorstel van de VVD voor meer slagkracht op woningbouw kon ook op de steun van D66 rekenen en werd met 19 voor en 2 tegenstemmen aangenomen.

De Singel

Het CDA diende een motie in die ook met als doel de woningbouw te versnellen. De fractie was getipt op kavels aan de Singelweg, die in het bezit van de gemeente zijn en nu een bestemming “Agrarisch-dorpsrand” hebben. Het voorstel van het CDA zette in op actie van het college om twee kavels aan de Singelweg (Singel 1 en 2 geheten) te onderzoeken voor de ontwikkeling van Woningbouw. D66 vond het opvallend dat na de vorige raadsvergadering waarin het CDA sterk gekant was tegen een zonneveld op agrarische gronden, datzelfde CDA nu met een plan komt om grond met een agrarische bestemming te herbestemmen naar wonen: wel woningen maar geen zonnepanelen?