D66 vraagt aandacht voor verkeersveiligheid van Berkenhove

D66 ziet al enige tijd een onveilige en suboptimale situatie rondom begraafplaats Berkenhove voor wandelaars en bezoekers (ook met rolstoel en andere ondersteuning) van de begraafplaats en het uitvaartcentrum. Zowel op de Romienendiek als op de Barloseweg zijn voetgangers (en rolstoelers) tot de weg veroordeeld, waar ook het gemotoriseerde verkeer zich op begeeft.

Vragen aan college

De D66-fractie stelde hierover de vraag in hoeverre het college bekend met de onveilige en onwenselijke situatie rondom begraafplaats en uitvaartcentrum Berkenhove voor wandelaars en bezoekers? Het college gaf daarop aan zich hierin niet te herkennen en dat ook bij het ambtelijk apparaat geen meldingen over onveilige situaties bij de begraafplaats bekend zijn.

Op de vraag in hoeverre het college bereid, samen met GUV, bereid zou zijn te onderzoeken of de situatie aldaar voor wandelaars rond en bezoekers van Berkenhove verbeterd en rolstoelvriendelijker gemaakt kan worden, bijvoorbeeld door de aanleg van een wandelpad rondom Berkenhove op de Romienendiek en Barloseweg, antwoordde het college dat er al een interne padenstructuur aanwezig is, waardoor bezoekers de gehele begraafplaats kunnen bereiken. Het college acht het daarom niet nodig een externe wandelstructuur aan te leggen.

Weinig actiebereid

D66 betreurt deze reactie van het college, waaruit weinig actiebereid klinkt om te komen tot een veiliger en prettiger bereikbare Berkenhove voor voetgangers en rolstoelers. D66 blijft deze situatie nauwlettend volgen en zich hard maken voor een betere toegankelijkheid en verkeersveiligheid van uitvaartcentrum en begraafplaats Berkenhove, als ook het Asbestemmingsterrein De Akker.